Άτακτη προσγείωση για τη Germania- Τι οδήγησε στην πτώχευση

05-02-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Aίτηση πτώχευσης κατέθεσε ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Γερμανίας, Germania, με έδρα στο Βερολίνο, το βράδυ της Τρίτης, στην καρδιά της περιόδου προκρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019.

Οι Germania Fluggesellschaft mbH, Germania Technik Brandenburg GmbH και Germania Flugdienste GmbH προέβησαν στην αίτηση στο Δικαστήριο του Βερολίνου Charlottenburg.

Η δραστηριότητα των Swiss Germania Flug AG και Bulgarian Eagle, ωστόσο, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Germania, Karsten Balke, η εταιρία δεν κατέστη εφικτό να συνεχίσει τις ενέργειες οικονομικής της στήριξης προκειμένου να καλύψει την απαίτηση για βραχυπρόθεσμη ρευστοποίηση. Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την πτώχευση.

Όλοι οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ χρησιμοποιούσαν πτήσεις τσάρτερ της εταιρίας και έχουν αγοράσει θέσεις για την ερχόμενη σεζόν. Πλέον χρειάζεται να αντικαταστάτη και να κάνουν εκ νέου κράτηση για τους πελάτες τους σε άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση πτήσης στη Germania στο πλαίσιο πακέτου διακοπών, μπορούν να απευθύνονται άμεσα στους τουρ οπερέιτορ προκειμένου να ρυθμίσουν πτήσεις αντικατάστασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν προσφέρεται σε όσους έχουν κάνει μεμονωμένες κρατήσεις απευθείας από την Germania.

Η εταιρία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και το βήμα για πτώχευση κρίθηκε αναγκαίο καθώς η Germania δεν ήταν σε θέση να καλύψει το κενό των 15 εκατ. ευρώ.

Η Germania, παρότι μεσαίου μεγέθους, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στη Γερμανία, δίπλα στις Lufthansa, Condor και TUI Fly. Εξυπηρετούσε πάνω από 60 προορισμούς από 18 αεροδρόμια αναχώρησης.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι