Έξι επικές γκάφες αεροδρομίων

02-02-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το πέρασμα από το αεροδρόμιο μπορεί να αποδειχτεί το πιο δύσκολο μέρος ενός ταξιδιού. Ατελείωτες ουρές στους ελέγχους ασφαλείας, χαμένες αποσκευές και πολλές άλλες εξαντλητικές διαδικασίες. Το Travel+Leisure κατέγραψε επτά περιστατικά όπου κάποιος σε κάποιο αεροδρόμιο έκανε στ’ αλήθεια μεγάλη γκάφα. Άλλωστε, όπως σημειώνει η συντάκτρια, όλοι κάνουμε λάθη...

1. Η αεροπορική χάνει τις αποσκευές του ιδιοκτήτη της

Η Alaska Airlines έχασε τις αποσκευές του ίδιου του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Παρόλο που του παραδόθηκαν την επόμενη ημέρα, επρόκειτο για τη δεύτερη φορά στην ταξιδιωτική του καριέρα που του συνέβη κάτι τέτοιο ενώ ταξίδευε με τη δική του εταιρεία. 

2. Ταξιδεύοντας με λάθος διαβατήριο

Ένας Βρετανός ταξίδεψε στη Γερμανία χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κοπέλας του. Και δεν τον σταμάτησε κανείς! Μόνο αφού έφτασε στη Γερμανία, ο Βρετανός συνειδητοποίησε ότι κατάφερε να κάνει ολόκληρο το ταξίδι χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κοπέλας του, η οποία μάλιστα στη φωτογραφία του εγγράφου ήταν επτά μηνών έγκυος.

3. Η αποτυχημένη TSA

Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση Ασφαλείας Αερομεταφορών των ΗΠΑ (TSA) δεν καταφέρνει να εντοπίσει κάθε ένα απαγορευμένο αντικείμενο που περνά από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Αλλά μια έρευνα αποκάλυψε το 2015 ότι το Τμήμα Εσωτερικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ είχε διεισδύσει επί 10 χρόνια στη διαδικασία ελέγχου και είχαν καταφέρει να μεταφέρουν με επιτυχία απαγορευμένα αντικείμενα στο 95% των περιπτώσεων. Πολλές γκάφες μαζεμένες.

4. Εγκατάλειψη αεροσκάφους

Αν και θα μπορούσε να είναι μια τέλεια φάρσα, είναι πραγματικότητα. Κάποιος άφησε τρία cargo jets στον αεροδιάδρομο ενός Μαλαισιανού αεροδρομίου. Χωρίς να έχει αφήσει όνομα ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να βάλει αγγελίες στις τοπικές εφημερίδες, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να παραλάβει τα αεροσκάφη του. 

5. Στριπτίζ στην ουρά του ελέγχου

Οι ουρές στον έλεγχο ασφαλείας των αεροδρομίων είναι ένα από τα αναγκαία δεινά του αεροπορικού ταξιδιού και σχεδόν πάντα διαρκούν πολύ. Μια ταξιδιώτης αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση, βγάζοντας τα ρούχα της και μένοντας μόνο με τα εσώρουχα. Περιττό να σημειωθεί ότι δεν της βγήκε σε καλό. 

6. Κακοποίηση... αποσκευών

Ένα βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου, με τους υπαλλήλους που φορτώνουν τις αποσκευές να τις κακομεταχειρίζονται. Όπως ειπώθηκε, οι υπάλληλοι της Alaska Airlines αποφάσισαν να εκτονώσουν λίγη από την πίεση της δουλειάς κατά τη διάρκεια των εορτών, και έκαναν διαγωνισμό ποιός θα πετάξει πιο μακριά μια συγκεκριμένη αποσκευή. Ευτυχώς, κάποιος το έγραψε σε βίντεο. Οι υπάλληλοι απολογήθηκαν, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη αποσκευή ήταν γεμάτη με περιοδικά.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες