ΤΕΡΝΑ: Συμφωνία για την ανακατασκευή του αεροδρομίου Βελιγραδίου

24-01-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Terna S.A, θυγατρική του ελληνικού ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, υπέγραψε συμφωνία με την Vinci Airports, την παραχωρησιούχο εταιρεία στο αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου, για την ανακατασκευή και επέκταση του αεροδρομίου.

Όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία Vinci (51%) - Terna (49%), η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει μια σειρά ανακατασκευών των υποδομών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της χωρητικότητας και των συνθηκών λειτουργίας του αεροδρομίου, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν νέες διαδρομές ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία επιβατών και εμπορευμάτων.

Στις 22 Μαρτίου 2018 υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης με τη Vinci Airports, θυγατρική της Vinci Concessions, για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου. Το Δεκέμβριο του 2018 οριστικοποιήθηκε η εφαρμογή των όρων της 25ετους σύμβασης για την παραχώρηση του αεροδρομίου Nikola Tesla. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 420 εκατ. ευρώ από την IFC, την EBRD, την Agence Française de Développement (μέσω της θυγατρικής της Proparco) και την DEG (KfW Group), καθώς και από τις εμπορικές τράπεζες UniCredit, Intesa, Erste , Société Générale, Kommunalkredit και CIC.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ και η περίοδος κατασκευής είναι πέντε έτη. Συγκεκριμένα, τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επιβατικών τερματικών συνολικής επιφάνειας 42.000 m2 και την ανακαίνιση των υφιστάμενων τερματικών σταθμών συνολικής επιφάνειας 15.000 m2. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός νέου διαδρόμου 3.500 μ., την ανακαίνιση και την αναβάθμιση του υφιστάμενου διάδρομου 3.400 μ., την κατασκευή εννέα τροχιοδρόμων και την επέκταση της υπάρχουσας ποδιάς με συνολική επιφάνεια 55.000 m2, m2. Άλλες εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, την κατασκευή υποδομών για πεζοδρόμια, εγκαταστάσεων για τη διαχείριση αναχωρήσεων / αφίξεων, την κατασκευή οδικών έργων 3.500 μέτρων για την κίνηση των οχημάτων, το σύστημα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων, τη σήμανση και τη στατική σήμανση, φωτισμό και σύστημα κάμερας CCTV. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων και άλλων έργων υποδομής, όπως μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και στερεών αποβλήτων, μονάδας θέρμανσης, μετεωρολογικού σταθμού και μονάδας ηλιακών συλλεκτών, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Terna.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι