Κλειστό εδώ και 24 ώρες το Γκάτγουικ λόγω… drones

20-12-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χάος επικρατεί σήμερα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, με εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ακυρωθεί καθώς χθες το βράδυ παρατηρήθηκαν drones να πετούν κοντά στον αεροδιάδρομο. Περισσότεροι από 110.000 επιβάτες έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις 760 πτήσεων καθώς το αεροδρόμιο είναι κλειστό για περίπου 24 ώρες και δεν προβλέπεται να ανοίξει σύντομα.

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι σε διαδικασία παροχής ξενοδοχειακών δωματίων σε όσους έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο ενώ πολλές πτήσεις προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως Λούτον, Χήθροου, Στάνστεντ και Μάντσεστερ ακόμα και στο Άμστερνταμ και το Παρίσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αεροδρομίου Γκάτγουικ, Στιούαρντ Ουίνγκεϊτ δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News, ότι «δυστυχώς το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας».

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέυλινγκ ανακοίνωσε προσωρινή άρση περιορισμών στις νυχτερινές πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια στη Βρετανία, μετέδωσε το Sky News.

Ο Γκρέυλινγκ τόνισε ότι η απόφαση λαμβάνεται για την αποσυμφόρηση του Γκάτγουικ.

Επέμβαση του στρατού

Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον δήλωσε στο Sky News Sussex ότι έχει κληθεί ο στρατός να επιλύσει το πρόβλημα, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η λύση να καταρριφθούν τα drones έχει αποκλειστεί για το φόβο εξοστρακισμού των σφαιρών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου του Γκάτγουικ Τζάστιν Μπούτενσοου δήλωσε στο BBC: «Κάθε φορά που πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει κοντά στον χειριστή, το drone εξαφανίζεται. Και μόλις ετοιμαζόμαστε να ξανανοίξουμε το αεροδρόμιο, το drone εμφανίζεται και πάλι. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται για σκόπιμη πράξη προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία του Γκάτγουικ».

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο