Βρετανικός τουρισμός: Η ΙΑΤΑ προειδοποιεί για χάος στις αερομεταφορές μετά το Brexit

25-10-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Την άμεση λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση των αερομεταφορών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για Brexit, ζητεί από το Ην. Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η παγκόσμια ένωση αερομεταφορών ΙΑΤΑ.

Τα μέτρα αυτά θα διατηρήσουν ένα ελάχιστο επίπεδο συνδεσιμότητας, που είναι κρίσιμης σημασίας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις.

Η ΙΑΤΑ επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια σε 3 βασικά ζητήματα των αερομεταφορών, που είναι η ανεμπόδιστη συνέχιση των πτήσεων, το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφάλεια και οι απαιτούμενες πολιτικές και διαδικασίες για την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων. 

Χωρίς διαφανή μέτρα έκτακτης ανάγκης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί χάος στους ταξιδιώτες και να εμποδιστεί η λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Alexandre de Juniac.

Ακόμη και στο καλύτερο σενάριο, όπου η μετάβαση του Brexit συμφωνηθεί για την περίοδο μετά το Μάρτιο του 2019, παραμένει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας και κινδύνου για τις αερομεταφορές, επισημαίνει η ένωση.

Οι ελάχιστες εγγυήσεις συνδεσιμότητας στις αερομεταφορές αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη στο Brexit και πρέπει άμεσα να καταρτιστεί σχέδιο διατήρησης των πτήσεων μετά το Μάρτιο, δήλωσε ο κ. de Juniac.

Η ΙΑΤΑ καλεί επίσης το Ην. Βασίλειο να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας αεροπορίας (ΕΑSA), τουλάχιστον ως μέλος από τρίτη χώρα, και επαναλαμβάνει την έκκληση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας να ξεκινήσει διάλογο για τις τεχνικές λεπτομέρειες του ζητήματος.

Τέλος, προτείνει στο Ην. Βασίλειο να δημιουργήσει μια τρίτη γραμμή στον έλεγχο διαβατηρίων όπου θα εξυπηρετούνται ταχύτερα οι επιβάτες από την ΕΕ σε σχέση με επιβάτες άλλης προέλευσης, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για Brexit.

διαβάστε ακόμα

Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας