Ryanair: Εργοδοτική συμφωνία με την ισπανική ένωση πιλότων

24-10-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με την ισπανική ένωση πιλότων SEPLA, η οποία θα καλύψει όλους τους άμεσα απασχολούμενους πιλότους της Ryanair στην Ισπανία. Οι διαπραγματεύσεις με τη SEPLA για συλλογική σύμβαση εργασίας βάσει του ισπανικού νόμου θα αρχίσουν στις αρχές Νοεμβρίου και το ισπανικό εργατικό δίκαιο θα ισχύει για όλους τους πιλότους της Ryanair στην Ισπανία το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου 2019.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια των συμφωνιών που υπογράφηκαν με την SPAC στην Πορτογαλία, τη BALPA στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ANPAC στην Ιταλία, καλύπτοντας όλους τους άμεσα απασχολούμενους πορτογάλους, βρετανούς και ιταλούς πιλότους της Ryanair.

Ο Chief People Officer της Ryanair Eddie Wilson δήλωσε: "Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με τις ενώσεις των πιλότων μας στην Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία καταδεικνύουν και πάλι τη σημαντική πρόοδο που σημειώνουμε στη σύναψη συνδικαλιστικών συμφωνιών με το προσωπικό μας στις μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Συνεχίζουμε τις συνατήσεις με το προσωπικό μας και τα συνδικάτά τους και αναμένουμε ότι οι συμφωνίες αυτές θα ενθαρρύνουν τα σωματεία των μελών του πληρώματος θαλάμου επιβατών, τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία, να απομακρύνουν το προσωπικό ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών από τα μέλη τους (οι οποίοι εμποδίζουν την πρόοδο) και να συνάψουν γρήγορα συμφωνίες πληρώματος θαλάμου επιβατών σε αυτές τις χώρες, καθώς αυτό απαιτεί ήδη το πορτογαλικό και το ισπανικό πλήρωμα θαλάμου επιβατών.”

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά