Κατέρρευσε ο κυπριακός αερομεταφορέας Cobalt

18-10-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο low cost κυπριακός αερομεταφορέας Cobalt ανέστειλε τη λειτουργία του, ακυρώνοντας πτήσεις πριν τα μεσάνυκτα της Τετάρτης.

Η εταιρία ειδοποίησε τους επιβάτες να μην φθάσουν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης πτήσης της, καθώς τα δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν και δεν θα υπάρχει κανείς από το προσωπικό της εταιρίας.

Η Cobalt ζήτησε συγνώμη ευχαριστώντας τους πιστούς πελάτες της για τη στήριξή τους τα τελευταία 2 χρόνια των επιχειρήσεών της.

Η εταιρία απασχολούσε 200 άτομα και πραγματοποιούσε πτήσεις από την Κύπρο προς 23 αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία το Χίθροου, το Στάστεντ, το Γκάτουικ και το Μάντσεστερ.

Πρόσφατα είχε προσθέσει business class και πρόγραμμα συχνών πτήσεων. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αερομεταφορέας, κινεζικών συμφερόντων, δεν κατάφερε να επιτύχει συμφωνία με Γάλλο επενδυτή, ο οποίος φέρονταν ότι θα έβαζε 7 εκατ. ευρώ για τη σωτηρία της εταιρείας.

Η κυβέρνηση της Κύπρου δήλωσε οτι θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις πτήσεων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καλύπτοντας το κόστος για τα εισιτήρια επιστροφής.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο κατέρρευσε επίσης ο δανικός αερομεταφορέας Primera Air.

Πρόεδρος Cobalt: Υπάρχει δεύτερη ευκαιρία (από το stockwatch.com.cy)

Ανοιχτό παράθυρο για επαναδραστηριοποίηση της Cobalt αφήνει η εταιρεία, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Γρηγόρης Διάκος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Διάκος σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες δόθηκε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί ζωντανή η εταιρεία.

Ο κ. Διάκος είπε εντός της μέρας αντιπροσωπεία της Cobalt θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της αρχής αδειοδότησης όπου θα ζητηθεί η αναστολή της άδειας της εταιρείας και θα καταβληθεί προσπάθεια για να υπάρξει μία δεύτερη ευκαιρία.

«Εάν υπάρξουν τα αναγκαία κεφάλαια, μπορεί να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία», σημείωσε.

Αναφορικά με τους εργαζομένους, ο κ. Διάκος ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες σημειώνοντας ότι έχουν πληρωθεί και αποζημιωθεί.

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023