Ryanair: Κλιμακώνονται οι απεργίες και το Φθινόπωρο

26-09-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Nέες απεργιακές κινητοποιήσεις των πληρωμάτων της Ryanair θα ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό της εταιρίας στην Ευρώπη και το φθινόπωρο, με τους εργαζομένους της εταιρίας στη Γερμανία να αποφασίζουν σύντομα για περαιτέρω ενέργειες σε διεκδίκηση λύσεων για εργασιακά ζητήματα. 

Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ήδη γνωστές σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο, και τα γερμανικά πληρώματα ετοιμάζουν απεργία, σύμφωνα με το σωματείο Verdi.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, ο αριθμός των πτήσεων που ακυρώθηκαν αυτή την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου έχει μειωθεί σε 150 (από τις αναμενόμενες 190), καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικού θα εργασθεί κανονικά.

Πάνω από το 92% των 2.400 πτήσεων της Ryanair της Παρασκευής δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις περιττές απεργίες και θα λειτουργήσουν όπως έχει προγραμματιστεί. Η Ryanair επισημαίνει ότι όλοι οι επιβάτες της που επηρεάστηκαν έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα SMS 3 ημέρες νωρίτερα (χθες, 25 Σεπτεμβρίου), ενημερώνοντάς τους για την ακύρωση της πτήσης τους και τις επιλογές τους. "Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη σε εκείνους τους πελάτες που επλήγησαν από αυτές τις περιττές απεργίες την Παρασκευή, κάνοντας ό,τι ήταν δυνατό για να τις αποφύγουμε", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

Αρχικά ήταν αβέβαιη η συμμετοχή των γερμανικών πληρωμάτων στην απεργία, η οποία έχει ως ζητούμενο την επίλυση εργασιακών ζητημάτων. 

Το σωματείο Verdi είχε συνάντηση με επικεφαλής της Ryanair στο Βερολίνο και αυτή τη στιγμή αξιολογεί τα αποτελέσματά της. Οι αεροσυνοδοί απέργησαν ήδη στις 12 Σεπτεμβρίου και σύντομα πρόκειται να ανακοινώσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με τη Ryanair η ακύρωση των πτήσεων της Παρασκευής αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 8% των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή και επηρεάζει λιγότερους από 30.000 επιβάτες από το σύνολο των 450.000 που πετούν με τη Ryanair την ίδια ημέρα. 

Στην Ιταλία, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, επιτεύχθηκε χθες συμφωνία για νέα ΣΣΕ με τα πληρώματα και τα τρία ιταλικά σωματεία FIT CISL, ANPAC και ANPAV, συμφώνησαν με την εταιρία στα βασικά σημεία των συμβάσεών τους. Η Ιταλία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ryanair.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»