To "Ελ. Βενιζέλος" στα 10 top ευρωπαϊκά αεροδρόμια με την υψηλότερη κίνηση

25-09-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ισχυρές επιδόσεις σε επίπεδο αύξησης επιβατικής κίνησης κατέγραψε το αεροδρόμιο Αθηνών τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, υπερβαίνοντας το μέσο όρο των αεροδρομίων της Ευρώπης (+4,8%).

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το ευρωπαϊκό τμήμα του παγκόσμιου φορέα αεροδρομίων, ACI, το αεροδρόμιο Αθηνών, με αύξηση 11,4%, βρίσκεται ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα αεροδρομίων με την ταχύτερη ανάπτυξη επιβατικής κίνησης, δίπλα στα αεροδρόμια Βίλνιους (+252%), Μπρατισλάβας (+15%), Ρίγας (+14,4%), Ταλίν (+14,1%), Βουδαπέστης (+13,8%), Βαρσοβίας (+13,8%), Ελσίνκι (+12,5%), Μάλτας (+12,1%) και Πράγας (+10,2%).

Στον αντίποδα βρέθηκαν τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Σλοβενίας, τα οποία σημείωσαν τις χαμηλότερες επιδόσεις, με αυξήσεις κάτω του 2%.

Η αύξηση των ευρωπαϊκών αεροδρομίων τον Ιούλιο (+4,8%) κρίνεται ικανοποιητική, όμως χαμηλότερη σε σύγκριση με την αύξηση του πρώτου εξαμήνου του 2018 (+6,7%) κάτι που επηρέασε κυρίως την αγορά αεροδρομίων εκτός της ΕΕ.

Η αύξηση επιβατών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια εκτός ΕΕ ανήλθε σε 6,8%, έναντι 10,5% το πρώτο 6μηνο. Η επιβράδυνση αυτή οφείλεται στις χαμηλότερες αυξήσεις στα τουρκικά, ρωσικά και ισλανδικά αεροδρόμια. Αντίθετα, υψηλές αυξήσεις κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Αλβανίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, και της Ουκρανίας με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης.

Εντός ΕΕ, τα αεροδρόμια είχαν αύξηση επιβατών της τάξης του 4,3$ τον Ιούλιο έναντι αύξηση 5,4% το πρώτο 6μηνο της χρονιάς. Όπως εκτιμά η ACI, η επιβράδυνση της ανάπτυξης οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις πληρωμάτων στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ωστόσο, ανάμεσα στα αεροδρόμια που παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην κατηγορία όσων διακινούν πάνω από 25 εκατ. επιβάτες, στην πρώτη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο της Αττάλειας (+18,3%), αναδεικνύοντας την επιστροφή της Τουρκίας ως προορισμού, και ακολούθησαν τα αεροδρόμια Μόσχας (SVO, +12,2%), Κωνσταντινούπολης (SAW, +9,8%), Μαδρίτης (+8,7%) και Φρανφούρτης (+7,5%).

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη