Ryanair: Σχέδια για νέες βάσεις στη Γαλλία

20-09-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σχέδιά της για νέες βάσεις στη Γαλλία, μετά την ευνοϊκή απόφαση του γαλλικού Ανώτατου Δικαστηρίου σε εργασιακό ζήτημα, ανακοίνωσε η Ryanair.

Το δικαστήριο επικύρωσε τη θέση της Ryanair ότι τα πιστοποιητικά της που εκδόθηκαν από την Ιρλανδία για τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας με προσωρινή έδρα στη Μασσαλία, συμμορφώνονται προς τις γαλλικές αρχές και τα γαλλικά δικαστήρια, όπως είχε προηγουμένως κρίνει και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε όλες τις καταδίκες της Ryanair, και παρέπεμψε την υπόθεση προς ακρόαση στο Εφετείο του Παρισιού.

Η Ryanair επισήμανε ότι πλέον οι γαλλικές αρχές υποχρεούνται να δεχθούν τα ιρλανδικά πιστοποιητικά E101 που εκδόθηκαν από το 2006 έως το 2010.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Michael O'Leary, και ο πρόεδρος David Bonderman, υπερψηφίστηκαν στο σημερινό ετήσιο συνέδριο της εταιρίας.

Η BALPA, που αντιπροσωπεύει τους πιλότους της Ryanair στο Ην. Βασίλειο, είχε ζητήσει από τους μετόχους να μην εκλέξουν εκ νέου τα 2 κορυφαία στελέχη του αερομεταφορέα, κατηγορώντας τους για «εντελώς δυσλειτουργική» σχέση μεταξύ του αερομεταφορέα και των πιλότων του.

Οι μέτοχοι ενέκριναν την επανεκλογή όλων των διευθυντών, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι O'Leary και Bonderman. Πάνω από το 98% ψήφισαν την επανεκλογή του O'Leary ενώ το 70,5% ψήφισε υπέρ της παραμονής του Bonderman στη θέση του Προέδρου. 

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο