Ryanair: Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων την Παρασκευή

09-08-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Eκατοντάδες ευρωπαϊκές πτήσεις αναγκάστηκε να ακυρώσει η Ryanair που ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή, 10 Αυγούστου, εξαιτίας της απεργίας πιλότων. 

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει 250 πτήσεις από και προς τη Γερμανία.

Τα σωματεία πιλότων της Ryanair στο Βέλγιο, την Ιρλανδία και τη Σουηδία ψήφισαν επίσης υπέρ κινητοποιήσεων. Περί τις 105 πτήσεις από και προς το Βέλγιο, 22 τη Σουηδία και 20 την Ιρλανδία δεν θα εκτελεσθούν.

Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις, έχουν ενημερωθεί και τους έχει προσφερθεί επιστροφή χρημάτων ή δωρεάν αλλαγή δρομολογίου.

Η Ryanair θεωρεί τις απεργίες μη αναγκαίες, και επικαλείται τη διάθεσή της να ανοίξει διάλογο με τα σωματεία εργαζομένων, οι οποίοι έχουν διεκδικήσεις σε ζητήματα αμοιβών.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι πιλότοι της στη Γερμανία έχουν εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, έχουν αποδοχές 190.000 ευρώ καθώς και επιπλέον οφέλη, ενώ έλαβαν και αύξηση 20% στις αρχές της χρονιάς.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, οι πιλότοι της στη Γερμανία έχουν έσοδα 30% μεγαλύτερα σε σχέση με τους πιλότους της Eurowings και 20% μεγαλύτερα σε σχέση με τους συναδέλφους τους στη Norwegian.

Ζήτησε δε την έγκαιρη ειδοποίηση του σωματείου, 7 ημέρες πριν έναρξη της απεργίας, προκειμένου να ειδοποιηθούν οι επιβάτες, όμως, όπως αναφέρει η εταιρία, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και ειδοποίησαν προ διημέρου για την απεργία της Παρασκευής.

Η Ryanair εξέφρασε τέλος τη διάθεσή της να συνεχίσει το διάλογο με τους εργαζομένους, ενώ τους καλεί να ακυρώσουν την απεργία, να ειδοποιούν νωρίτερα για τις κινητοποιήσεις τους και να δεχθούν να έρθουν σε διάλογο μαζί της.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός