Γερμανικός τουρισμός: Χάος στις αερομεταφορές - πλήθος ακυρώσεων και καθυστερήσεων

26-07-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Xάος επικρατεί στις αερομεταφορές της Γερμανίας τη χρονιά που διανύουμε εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πτήσεις, των ακυρώσεων και επιχειρησιακών προβλημάτων. Την ίδια ώρα, οι τουρ οπερέιτορ ζητούν ανατροπή της εικόνας καθυστερήσεων για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο αριθμός των καθυστερήσεων στις πτήσεις (άνω των 3 ωρών) εκτινάχθηκε κατά 67% και οι ακυρώσεις πτήσεων εκτοξεύτηκαν κατά 76% αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά.

Ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων έχει οδηγήσει σε μια χαοτική κατάσταση τις γερμανικές αερομεταφορέ, το πρώτο καλοκαίρι μετά τις πτωχεύσεις των Air Berlin και Niki. 

Άλλοι αερομεταφορείς, και κυρίως η Eurowings, δοκίμασαν να βλετιώσουν την κατάσταση όμως τα σχέδιά τους αποδείχθηκαν υπεραισιόδοξα, κατά την παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Thorsten Dirks.

Οι low cost αερομεταφορέας της Lufthansa είχε έλλειψη αεροσκαφών, πληρώματος και σλοτ με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πραγματοποιήσει το διευρυμένο πρόγραμμα προγραμματισμένων πτήσεων. Επιπλέον, πολλοί αερομεταφορείς επηρεάστηκαν από τους χρονοβόρους ελέγχους ασφαλείας στα αεροδρόμια, τις απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τις ακραίες καιρικές συνθήκες και διάφορα τεχνικά ζητήματα.

Ο αριθμός των παραπόνων από επιβάτες, ανά αερομεταφορέα, εκτοξεύθηκαν κατά 45% κατά το πρώτο μισό του 2018, φθάνοντας τα 7.745, ενώ η Airhelp εκτιμά ότι οι Γερμανοί επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση 417 εκατ. ευρώ συνολικά, 3 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Επιπλέον, τα τουριστικά γραφεία κατακλύζονται από παράπονα πελατών και αιτήματα για αλλαγές πτήσεων, δημιουργώντας απλήρωτη επιπλέον εργασία. Πολλοί παραπονιούνται για έλλειψη πληροφόρησης από την Eurowings και μια ομάδα 150 τουριστικών πρακτόρων απείλησε να χρεώσει στον αερομεταφορέα 50 ευρώ για κάθε αλλαγή πτήσης εάν δεν ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης.

Η γερμανική ένωση τουρισμού, DRV, σε πρόσφατη συνάντηση με τη Eurowings, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες με τις οποίες αναγκάζονται να εργασθούν οι τουριστικοί πράκτορες σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις, τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις αλλά και τη συμπεριφορά του αερομεταφορέα προς αυτούς.

Η Eurowings υποσχέθηκε να εντοπίσει λύσεις για τη μελλοντική συνεργασία της με τα τουριστικά γραφεία.

Οι τουρ οπερέιτορ πιέζουν για βελτίωση της κατάστασης το καλοκαίρι του 2019 καθώς βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για τα προγράμματα της επόμενης χρονιάς.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ