Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Θ. Βασιλάκη από ΔΑΑ, ΣΤΕΕΑΕ, Ellinair και ΣΕΤΚΕ

18-05-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη εξέδωσαν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ), η Ellinair και η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ). Αναλυτικά:

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη λύπη, πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της Aegean Airlines, Θεόδωρου Βασιλάκη. Η εμβληματική φυσιογνωμία του και η επιχειρηματική δράση του, συνδέθηκαν άρρηκτα με τη θετική πορεία και τον εκσυγχρονισμό των αερομεταφορών, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, ενώ η συμβολή του σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπήρξε μεγάλη.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Aegean Airlines.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος

Έφυγε εχτές από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο Θεόδωρος Βασιλάκης, εμπνευστής και βασικό Ιδρυτικό Μέλος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων Ελλάδος.

Κορυφαίος επιχειρηματίας, οξυδερκής και αποφασιστικός, οραματιστής και ανήσυχος, δεν περιορίστηκε αυστηρά στις επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.  

Πιστεύοντας στην αξία της ομαδικής προσπάθειας και στην ανάγκη ανάδειξης του Κλάδου Ενοικίασης Αυτοκινήτων - αποκλειστική επιχειρηματική του δραστηριότητα τότε-, το 1980 προτείνει σε λίγους ακόμη Επιχειρηματίες του χώρου  τη σύσταση ενός Σωματείου, που θα έχει βασικό σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου. 

Η πρότασή του γίνεται δεκτή και έτσι «γεννιέται» το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου εκλέγεται Πρόεδρος για 16 συνεχή χρόνια.

Υπηρέτησε έτσι, και με αυτή την ιδιότητά του, το όραμά του, την ανάδειξη ενός  Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος με κύρια χαρακτηριστικά την ποιότητα και την αξιοπιστία.  Και συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό, δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα αφού ποτέ δεν παρέκκλινε από τις αρχές του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Σ αποχαιρετούμε με θλίψη τον Θεόδωρο Βασιλάκη, τον άνθρωπο που διακρίθηκε, όχι μόνο για τις επιχειρηματικές του επιτυχίες, αλλά κυρίως για το ήθος του, την μετριοπάθειά του, την ανθρωπιά του.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η Εllinair

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Ellinair και του Ομίλου Μουζενίδη, εκφράζουν τη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας του Τουρισμού και των Μεταφορών. Αυτοδημιούργητος, δημιουργικός και καινοτόμος, συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη των δύο σημαντικών αυτών  τομέων της Ελληνικής οικονομίας. 

Στο πρόσωπό του, βλέπαμε, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αγαπούμε. 

Η παρακαταθήκη που αφήνει, είναι βαριά και σημαντική.

Ο Όμιλος Μουζενίδη, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της οικογένειας Βασιλάκη, ενίσχυσε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.  

Και πάλι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Η ΣΕΤΚΕ
 
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Βασιλάκη για την απώλεια τους.
 
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ένας άνθρωπος με ήθος και αξίες, άνοιξε νέους ορίζοντες για τον Ελληνικό Τουρισμό, συνδέοντας τη χώρα μας με πολλούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς όπως και εγχώριους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι η οικογένεια του, όπως και το δίκτυο των συνεργατών του, θα συνεχίσουν το έργο του.
 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός