Σκιάθος: Προσγείωση που κόβει την ανάσα

13-01-14 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Την εντυπωσιακά χαμηλή προσγείωση αεροσκάφους των ιταλικών αερογραμμών Air Italy κατέγραψαν παρατηρητές αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο, εξαιτίας των θεαματικών προσγειώσεων που παρατηρούνται στον αεροδιάδρομό του - βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και τα αεροσκάφη περνούν λίγα μόλις μέτρα επάνω από τα κεφάλια των περαστικών στην περιοχή - είναι γνωστό ως «το δεύτερο Sint Maarten».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος Boeing 737 περνά σε απόσταση αναπνοής επάνω από τους περαστικούς που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, ακριβώς δίπλα στον αεροδιάδρομο, αλλά και από τα αυτοκίνητα που ενδεχομένων κινούνται στην περιοχή.

Όπως πιθανολογούν οι παρατηρητές αεροσκαφών, οι οποίοι κατέγραψαν σε βίντεο την θεαματική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σκιάθου, βρίσκεται 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης, πρόκειται για την χαμηλότερη πτήση που έχει παρατηρηθεί στο αεροδρόμιο του νησιού και μία από τις χαμηλότερες σε όλο τον κόσμο. 

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά από την προσγείωση, οι παρατηρητές ανέφεραν δύο καθαρά σημάδια του εξοπλισμού προσγείωσης του αεροσκάφους, πριν από τα όρια του αεροδιαδρόμου.

Το αεροδρόμιο Sint Maarten στην Καραϊβική, 300 χλμ. έξω από το Πουέρτο Ρίκο, που έρχεται πρώτο παγκοσμίως στην κατηγορία των… χαμηλών πτήσεων, διαθέτει αεροδιάδρομο σε παρόμοια τοποθεσία η οποία αναγκάζει τα αεροσκάφη να περνούν στην κυριολεξία επάνω από τα κεφάλια των περαστικών.

Δείτε το βίντεο

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα