Fraport: Ξεκινούν τα έργα στο αεροδρόμιο της Κω

08-02-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Με την επισκευή των φθορών και την ενίσχυση του διαδρόμου απογείωσης/ προσγείωσης, καθώς και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, ξεκινούν τα έργα στο αεροδρόμιο της Κω, όπως ανακοίνωσε Fraport Greece.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προκειμένου να εκτελεσθούν αυτές οι εργασίες κρίνεται επιτακτική η μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου, η οποία θα διαρκέσει από τις 4 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου 2018. Τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω επίσης περιλαμβάνουν:

Στην ανακοίνωσή της, η Fraport επισημαίνει ότι οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπτυξης του αεροδρομίου έρχονται σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, η οποία και σημαδεύτηκε από αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι ανήλθαν σε 2,3 εκατ.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell ανέφερε ότι τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει.

«Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός