ABTA: Επείγον θέμα οι ρυθμίσεις για τις αερομεταφορές κατά το Brexit

25-01-18 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η διασφάλιση των ρυθμίσεων που αφορούν στα θέματα αερομεταφορών κατά τη διάρκεια του Brexit είναι επείγον θέμα, τόνισε σήμερα η Abta στη βρετανική κυβέρνηση, στον απόηχο της έκθεσης της Επιτροπής Ψηφιακών θεμάτων, Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS), η οποία αναλύει τον δυνητικό αντίκτυπο του Brexit στις δημιουργικές βιομηχανίες, τον τουρισμό και την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Abta, Mark Tanzer, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που η επιτροπή DCMS έχει αναγνωρίσει τη σημαντική αξία που προσφέρει ο τουρισμός στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και, ειδικότερα, την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στις αεροπορικές διευθετήσεις στο πλαίσιο των συζητήσεων του Brexit.

Η αεροπορική πρόσβαση στην Ευρώπη μετά το Brexit είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τον τουριστικό κλάδο - πολλές υφιστάμενες αεροπορικές γραμμές εξασφαλίζονται μέσω συμφωνιών με την ΕΕ, οπότε η επίτευξη συμφωνίας, με την οποία διατηρούνται ή αντικαθίστανται αυτές οι ρυθμίσεις, αποτελεί επείγον θέμα.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα, η δυνατότητα αποστολής εργαζομένων στο εξωτερικό και πολύτιμα δικαιώματα των καταναλωτών, όπως η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας, βοηθούν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση και πρέπει επίσης να αποτελέσουν θέματα προτεραιότητας στις συζητήσεις του Brexit».

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι το βασικό μήνυμα από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στους κλάδους της δημιουργικής βιομηχανίας και του τουρισμού ήταν να διατηρηθεί η πρόσβαση στα ταλέντα που απαιτούνται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδίως επειδή ένα μεγάλο ποσοστό του διεθνούς εργατικού δυναμικού που τους υποστηρίζει αποτελείται από υπηκόους της ΕΕ.

Τόνισε ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι η τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμβάλλοντας περισσότερο από 130 δισ. Λίρες στην οικονομία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Damian Collins, δήλωσε: «Το Λονδίνο - η πιο επισκέψιμη πόλη της Ευρώπης - είναι πιθανό να είναι επαρκώς καλά εδραιωμένη για να αντέξει τις προκλήσεις από άλλους πιθανούς ευρωπαϊκούς κόμβους, παρόλο που άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις - συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, του Παρισιού, του Άμστερνταμ, της Βαρκελώνης και του Δουβλίνου - έχουν φιλοδοξίες, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Είναι σημαντικό να έχουμε σαφήνεια των προτεινόμενων αναθεωρημένων κανόνων μετανάστευσης και αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με πιθανές ελλείψεις δεξιοτήτων».

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ