1.858 άνεργοι από την κατάρρευση της Monarch

03-10-17 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

1.858 εργαζόμενοι της Monarch απολύθηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης της εταιρίας, εκ των οποίων οι 1.760 απασχολούνταν στην Monarch Airlines και οι 98 στην Monarch Travel Group.

Στις εταιρίες του ομίλου εργάζονταν συνολικά 2.100 υπάλληλοι.

Όσοι δεν απολύθηκαν παρέμειναν για να συμβάλλουν στη διαδικασία διαχείρισης και στη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών που θα βοηθήσουν την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ην. Βασιλείου στον επαναπατρισμό των πελατών οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προγραμμάτισε έκτακτες πτήσεις 30 αεροσκαφών για την επιστροφή των πελατών της χρεωκοπημένης εταιρίας από 30 αεροδρόμια του εξωτερικού.

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι συζητά με εταιρίες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν  υπεύηυνες για την κάλυψη του κόστους αντικατάστασης πτήσεων για τους επιβάτες που δεν προστατεύονται από την Atol.

Εκτιμάται ότι οι μισοί επιβάτες της Monarch  καλύπτονται από κάποιου είδους προστασία της Atol και οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων πιθανόν να έχουν επιστροφή χρημάτων για τις πτήσεις μέσω παρόχων πιστωτικών καρτών. 

Ωστόσο όσοι έκαναν κράτηση για υπηρεσίες φιλοξενίας ξεχωριστά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εμπόδια στη διεκδίκηση των υπόλοιπων εξόδων των διακοπών τους, αφού πολλές ασφαλιστικές εταιρίες να εξαιρούν τον αερομεταφορέα από τις υπηρεσίες τους.

Το τμήμα μηχανικών επιχειρήσεων, Monarch Aircraft Engineering Limited, που απασχολεί 800 εργαζομένους συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Η EasyJet πρόκειται να οργανώσει ημέρες εκπαίδευσης για τα μέλη πληρώματος της  Monarch που έμειναν χωρίς δουλειά, για την κάλυψη 500 θέσεων στα αεροδρόμια Γκάτουικ και Λιούτον.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων