Γιατί η Ryanair ακυρώνει πτήσεις

18-09-17 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Eκατοντάδες πτήσεις ακυρώνει η Ryanair σε μια προσπάθειά της να βελτιώσει τους χρόνους των πτήσεών της. Ο αερομεταφορέας είχε ρεκόρ επιβατών τους μήνες Ιούλιο (12,6 εκατ.) και τον Αύγουστο (12,7 εκατ.) και τώρα πρέπει να δώσει υπόλοιπα άδειας στο προσωπικό πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 για να αλλάξει ημερολογιακό έτος από την 1η Ιανουαρίου 2018 κι έπειτα.

Μόνο την Παρασκευή, ο αερομεταφορέας ακύρωσε περισσότερες από 160 πτήσεις σε όλη την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο ενώ ανακοίνωσε ότι θα ακυρώνει 40 με 50 πτήσεις την ημέρα για τις επόμενες 6 εβδομάδες.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της σημειώνει σε για τις καθυστερήσεις ευθύνονται οι ελεγκτές εναέριου χώρου, οι απεργίες, οι καιρικές συνθήκες και ο αντίκτυπος της αύξησης των αδειών σε πιλότους και πληρώματα θαλάμου επιβατών. 

Μέρος του προβλήματος φέρεται να είναι και η έναρξη της μεταβατικής διαδικασίας για τον αερομεταφορέα, κατά τη μετακίνηση δηλαδή της χρονιάς διακοπών από τον Απρίλιο στο Μάρτιο έτσι ώστε να συμπίπτει με το ημερολογιακό έτος, Ιανουάριος-Δεκέμβριος.

Προκειμένου να διασφαλίσει οτι ολοι οι εργαζόμενοί της θα λάβουν επαρκή άδεια, θα χρειασθεί να γίνουν ακυρώσεις.

Οι έγκαιρες αφίξεις πτήσεις έπεσαν κάτω από το 80% τις περασμένες 2 εβδομάδες. Προηγουμένως, οι επιδόσεις της εταιρίας ήταν γύρω στο 90%.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι