Ραγδαία αύξηση των μεθυσμένων επιβατών στις πτήσεις από τη Βρετανία

14-08-17 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αύξηση 50% παρουσιάζουν σε σχέση με πέρυσι τα περιστατικά μέθης Βρετανών επιβατών στις αερομεταφορές τα οποία σχετίζονται με κακή συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα της εκπομπής BBC Panorama σε 4.000 εργαζομένους στο πλήρωμα καμπίνας.

Σύμφωνα με την έρευνα, μέχρι σήμερα, 18 αστυνομικές δυνάμεις στη Βρετανία με μεγάλο αεροδρόμιο στην περιοχή τους προέβησαν σε 387 συλλήψεις για παραβάσεις που σχετίζονται με το αλκοόλ, έναντι 255 το έτος Φεβρουάριος 2015-2016.

Ο εθελοντικός κωδικός πωλήσεων αλκοολούχων που εισήγαγαν οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια της Βρετανίας πριν από ένα 12μηνο, αποδεικνύεται ανεπαρκές μέτρο στην ενίσχυση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, και σύμφωνα με το προσωπικό των αεροπορικών εταιριών πρέπει να καταργηθεί.

Ενας στους 5 εργαζόμενους ως πλήρωμα καμπίνας έχει δεχθεί προσβλητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια πτήσης και περισσότεροι από τους μισούς έχουν δεχθεί ή έχουν παρατηρήσει λεκτική, σεξουαλική ή σωματική παρενόχληση.

Υπάρχουν αιτήματα προς την κυβέρνηση για υπαγωγή των αερομεταφορών στους αυστηρούς κανονισμούς που ισχύουν για τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Το προσωπικό ανέφερε ότι τα χειρότερα δρομολόγια, από αυτή την άποψη, είναι προς την Ισπανία και τις Βαλεαρίδες. Μάλιστα, οι τουριστικές αρχές στις Βαλεαρίδες σκοπεύουν να επιβάλλουν υψηλά πρόστιμα για περιστατικά μέθης.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο