Στην Αθήνα η πρώτη γυναίκα πιλότος από το Αφγανιστάν

27-06-17 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται η Shaesta Waiz, η πρώτη γυναίκα πιλότος στο Αφγανιστάν, καθώς το αεροδρόμιο Αθηνών αποτελεί τον πρώτο σταθμό της στο Γύρο του Κόσμου που θα πραγματοποιήσει με το μονοκινητήριο BONANZA A36.

‘Οταν η Αφγανή Shaesta Waiz ανέβηκε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο, ήταν βρέφος – πρόσφυγας που μαζί με την οικογένειά της έφευγε μακριά από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, το 1987. Πέρα από κάθε αντιξοότητα, η Shaesta έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος στη χώρα της και σήμερα, έχει ξεκινήσει ένα τιτάνιο solo ταξίδι γύρω από τον πλανήτη, καλύπτοντας μια απόσταση 25.000 μιλίων, με το μονοκινητήριο BONANZA A36 και με στόχο να προωθήσει την επιστήμη και την αεροπορία για τις γυναίκες, σε 19 χώρες σε 5 ηπείρους.

Το όνειρό της, να προωθήσει τη γυναικεία παρουσία στην αεροπορία: Σήμερα, οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 0,6% του συνολικού αριθμού πιλότων παγκοσμίως. Οι 450 γυναίκες πιλότοι παγκοσμίως, θα μπορούσαν όλες μαζί να χωρέσουν σε ένα Airbus 380!

Η Shaesta αύριο θα μιλήσει σε 45 μαθητές του 2ου Aviation and Flight Academy, της Ακαδημίας θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων αεροπορίας, που διοργανώνει από πέρυσι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Hellenic American University για παιδιά 14-17 ετών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις πρώτες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον αεροπορικό κλάδο, αλλά και αγαπούν τον κόσμο της αεροπορίας.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ