Ellinair: Eπιστροφή του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης στη Βενετία

17-06-17 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε το Ταξίδι επιστροφής του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης στη Βενετία από την Ellinair και παρασημοφορήθηκε ο Πρόεδρος του Mouzenidis Group, κ. Μπόρις Μουζενίδης.

Ένας μήνας πέρασε από την ιστορική στιγμή της άφιξης του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης στην Αθήνα, με αεροσκάφος της Ellinair και μάλιστα για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας από την εποχή των σταυροφόρων.

Η Παρασκευή, 16 Ιουνίου, ήταν η μέρα επιστροφής του Σκηνώματος και του Τιμίου Ξύλου πίσω στη Βενετία με το κατάλληλα διαμορφωμένο Airbus A-319 της Ellinair. Η συγκίνηση μεγάλη τόσο για τους ανθρώπους της Αποστολικής Διακονίας, που η πρωτοβουλία τους για την έλευση του Ιερού Σκηνώματος βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τους πιστούς όλης της χώρας αλλά και για την Ellinair που είχε την τιμή να το μεταφέρει στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά τελικός προορισμός ήταν το νησί Santa Elena της Βενετίας, όπου στον ομώνυμο ναό φιλοξενείται το Ιερό Σκήνωμα εδώ και αιώνες. Η λιτανευτική πομπή στους γραφικούς δρόμους του νησιού ξεκίνησε μετά την αποβίβαση από το βαπορέτο και ανάμεσα σ’αυτούς που μετέφεραν τη γυάλινη λάρνακα του Σκηνώματος στο ναό ήταν και ο Πρόεδρος του Ομίλου Μουζενίδη κ. Μπόρις Μουζενίδης, θέλοντας να τιμήσει αυτή τη μεγάλη στιγμή της χριστιανοσύνης.

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρέθεσε δείπνο την Πέμπτη 15 Ιουνίου στους κήπους του θεολογικού οικοτροφείου της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, προς τιμήν των χορηγών και όσων συνεισέφεραν στο εγχείρημα της μετακομιδής του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης από τη Βενετία στην Ελλαδα. Για το λόγο αυτό, ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, παρασημοφόρησε με το μετάλλιο "των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης των Ιεραποστόλων" τον Πρόεδρο κ. Μπόρις Μουζενίδη, ευχαριστώντας τον για τη διάθεση αεροσκάφους της Ellinair, για τη μεταφορά του Σκηνώματος.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός