EasyJet: +8,2% η κίνηση το τελευταίο 3μηνο του 2016

24-01-17 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Aύξηση 8,2% της επιβατικής κίνησης, η οποία ανήλθε σε 17,4 εκατ. επιβάτες, κατέγραψε η EasyJet κατά το 3μηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η χωρητικότητα παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 8,6%, στις 19,3 εκατ. θέσεις ενώ και ο συντελεστής βάρους αυξήθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 90%.

Τα έσοδα του δ’ 3μήνου της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση 7,2% και ανήλθαν σε 997 εκατ. λίρες, υποδηλώνοντας την αύξηση των επιβατών που μετακινήθηκαν αυτή την περίοδο με τις πτήσεις της. 

Τα έσοδα ανά θέση αυξήθηκαν κατά 8,2% σε σταθερό νόμισμα ή κατά 1,2% σε δημοσιευμένα στοιχεία, και ανήλθαν σε 51,64 λίρες ανά θέση. 

Τα έσοδα που δεν σχετίζονται με τις θέσεις αυξήθηκαν επίσης, κατά 19%, λόγω των βελτιώσεων στο εύρος των προσφερόμενων προϊόντων εν ώρα πτήσης και των ελκυστικών συμφωνιών με τους συνεργάτες της εταιρίας.

+9% η χωρητικότητα το 2017

Για το πρώτο μισό του 2017, προβλέπεται αύξηση της χωρητικότητας κατά 9% και έως 9% για ολόκληρη τη νέα χρονιά. Σχεδόν το 56% των αναμενόμενων κρατήσεων για το δεύτερο 3μηνο έχουν ήδη διασφαλισθεί, ελαφρώς περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα ανά θέση για το πρώτο μισό του 2017 αναμένεται να μειωθούν κατά υψηλά μονοψήφια νούμερα. Αυτό οφείλεται στη μετακίνηση του Πάσχα εξολοκλήρου στο δεύτερο μισό του οικονομικού έτους καθώς και μερικός αντίκτυπος από τις επιθέσεις στο Βερολίνο. 

Η αδύναμη λίρα αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα ετήσια αποτελέσματα της easyJet, όσον αφορά τα κέρδη προ φόρων για το οικονομικό έτος του 2017, κατά 105 εκατ. λίρες.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη