Κλείνει η Ένωση Ευρωπαίων Αερομεταφορέων AEA

29-11-16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Παύει άμεσα τη λειτουργία της η Ένωση Ευρωπαίων Αερομεταφορέων (AEA), o φορέας για τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς, μετά την ενσωμάτωση πολλών μελών της στο νέο ευρύτερο φορέα αερομεταφορέων της Ευρώπης, Αερομεταφορείς για την Ευρώπη, A4E.

Η AEA αποτελεί τη δεύτερη ένωση ευρωπαϊκών αερομεταφορέων που παύει τη λειτουργία της το 2016, ακολουθώντας τα βήματα του φορέα για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ELFAA, ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της δραστηριότητάς του τον Αύγουστο.

Η ανακοίνωση για την παύση λειτουργίας της AEA έγινε κατά τη διάρκεια της συνόδου προέδρων στις 22 Νοεμβρίου, και ήταν προϊόν της συζήτησης για την εξέλιξη του περιβάλλοντος των αερομεταφορών στην Ευρώπη. 

Ιστορικά, 4 βασικές ενώσεις αντιπροσώπευαν τους ευρωπαίους αερομεταφορείς. Η AEA λειτουργούσε για λογαριασμό των αεροπορικών εταιριών της ηπείρου, η ELFAA ήταν ο φορέας για τις low cost αεροπορικές, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (IACA) ήταν η φωνή των leisure αερομεταφορέων και η Ένωση Αερομεταφορέων Ευρωπαϊκών Περιοχών, ERA, αντιπροσώπευε τις τοπικές αερογραμμές.

Η AEA ήταν εκπρόσωπος 22 ευρωπαίων αερομεταφορέων, που ήταν υπεύθυνοι για τις αερομεταφορές 310 εκατ. επιβατών ετησίως, όμως μεγάλος αριθμός των εταιριών-μελών αποφάσισε να εγκαταλείψει την ένωση και να ενσωματωθούν στην A4E η οποία εγκαινίασε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο με τη στήριξη 5 μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων αερομεταφορών, των Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group και Ryanair.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια