Η ΥΠΑ στην προεδρία ομάδας της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας

24-11-16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Mετά την διάκριση στο ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας), η Ελλάδα αναλαμβάνει, με πρόεδρο τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας την Προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group - CERG), για την τριετία 2017 – 2019.

H CERG είναι μια από τις τέσσερις εναλλασσόμενες ομάδες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Πολιτικής Αεροπορίας (European Civil Aviation Conference - ECAC). Τα κράτη - μέλη τής κάθε ομάδας αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την προεδρία της και η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα θέτει υποψηφιότητα για την εκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, έχοντας τη στήριξη των μελών της ομάδας της, των υπολοίπων κρατών – μελών της ECAC, αλλά και Οργανισμών με τους οποίους η ECAC  έχει έρθει σε συμφωνία.

H  CERG αποτελείται από εννέα ακόμα κράτη – μέλη: τη Βουλγαρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη ομάδα κρατών του ευρωπαϊκού χώρου με βαρύνοντα λόγο στο ευρωπαϊκό και διεθνές αεροπορικό γίγνεσθαι.

Η χώρα μας αν και νεοεισερχόμενο μέλος της ομάδας (Νοέμβριος 2014) κατάφερε με συντονισμένες και εύστοχες προσπάθειες της Διοίκησης της ΥΠΑ να αναλάβει πολύ σύντομα την προεδρία.

Ως προεδρεύουσα χώρα για την ερχόμενη τριετία, με αρμόδιο φορέα την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στενά συνεργαζόμενη με τους συναρμόδιους φορείς, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να  διαδραματίσει πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις του αεροπορικού χώρου, προασπίζοντας τα συμφέροντα του CERG και τις εθνικές μας θέσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός