Ο όμιλος Air France-KLM ενισχύει την παρουσία του σε Κεντρική & Νότια Αμερική

18-11-16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Air France και η Copa Airlines ανακοίνωσαν μια νέα συμφωνία κοινού κωδικού σε 5 δρομολόγια που εκτελούνται από την αεροπορική εταιρεία του Παναμά.

Ξεκινώντας στις 19 Νοεμβρίου 2016, οι επιβάτες του ομίλου Air France-KLM θα είναι σε θέση να πετάξουν σε συνέχεια των πτήσεων της Air France, από την Πόλη του Παναμά προς Σαν Χοσέ (Κόστα Ρίκα) με δύο καθημερινές πτήσεις και προς Σαν Σαλβαδόρ (Ελ Σαλβαδόρ) με μία καθημερινή πτήση. Αφού ληφθεί η κυβερνητική έγκριση, οι πελάτες του ομίλου θα είναι επίσης σε θέση να πετούν και προς Γουατεμάλα Σίτι (Γουατεμάλα), Μανάγκουα (Νικαράγουα) και Τεγουσιγάλπα (Ονδούρα) με μία καθημερινή πτήση με αναχώρηση από τον Παναμά (Panama City).

Με τον τρόπο αυτό, σε αυτές τις πτήσεις, οι επιβάτες μπορούν να κερδίζουν και να χρησιμοποιούν τα μίλια τους στο πλαίσιο του προγράμματος Flying Blue. Θα επωφελούνται επίσης από ένα ενιαίο εισιτήριο για όλο το ταξίδι τους, μια ευρύτερη επιλογή πτήσεων προς την Κεντρική Αμερική και τις αποσκευές τους να παραδίδονται στον τελικό προορισμό τους.

Ο Patrick Alexandre, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Δικτύων της Air France-KLM δήλωσε: «Ενισχύοντας τη συνεργασία μας με την Copa Airlines δίνεται η δυνατότητα στον όμιλο Air France-KLM να επεκταθεί στις αγορές της Κεντρικής Αμερικής. Οι νέες αυτές συμφωνίες κοινού κωδικού ολοκληρώνουν την προσφορά μας, στην ίδια γραμμή με την πτήση Παρίσι-Παναμάς και την έναρξη, στις 2 Νοεμβρίου, του δρομολογίου της Air France Παρίσι-Σαν Χοσέ».

«Η νέα συμφωνία κοινού κωδικού μεταξύ της Copa Airlines και της Air France ενισχύει τη δέσμευσή μας προς τους επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής μέσω του κόμβου The Americas στον Παναμά. Η συμφωνία αυτή ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της περιοχής, προωθεί τον τουρισμό και τις μεταφορές», δήλωσε ο Dennis Cary, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & τμήματος Planning της Copa Airlines.

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται να συμπληρώσει τις 11 ήδη υπάρχουσες πτήσεις κοινού κωδικού που προσφέρονται από την KLM σε συνεργασία με την Copa Airlines κατά την αναχώρηση από το Panama City προς Κεντρική και Νότια Αμερική: Σαντιάγκο (Χιλή), Σαν Χοσέ (Κόστα Ρίκα), Γουατεμάλα Σίτι (Γουατεμάλα), Σαν Πέδρο, Τεγουσιγάλπα (Ονδούρα), Kingston, Montego (Τζαμάικα), Μανάγκουα (Νικαράγουα), Λίμα (Περού), Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο) και Σαν Σαλβαδόρ (Ελ Σαλβαδόρ).

Σχετικά με τον όμιλο Air France-KLM

Ένας διεθνής κολοσσός με ισχυρή ευρωπαϊκή βάση, o όμιλος Air France-KLM έχει ως κύριους τομείς δραστηριότητας την μεταφορά επιβατών, τη διακίνηση φορτίων και τη συντήρηση αεροσκαφών.  

Η Air France-KLM είναι ο κορυφαίος όμιλος σε ότι αφορά τη διεθνή αεροπορική κίνηση με αναχώρηση από την Ευρώπη. Το 2016 πρόσφερε στους πελάτες του πρόσβαση σε ένα δίκτυο που καλύπτει 320 προορισμούς σε 114 χώρες χάρη στις τέσσερις εταιρίες του, την Air France, την KLM Royal Dutch Airlines, την Transavia και την HOP! Air France. Με ένα στόλο 534 αεροσκαφών σε λειτουργία και 89.8 εκατ. επιβάτες το 2015, η Air France-KLM πραγματοποιεί έως 2.200 καθημερινές πτήσεις, κυρίως από τους κόμβους της στο Παρίσι-Charles de Gaulle και το Άμστερνταμ-Schiphol.

Το πρόγραμμα τακτικών επιβατών της Flying Blue είναι ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη με περισσότερα από 27 εκατομμύρια μέλη.

Η Air France-KLM και η συνεργασία με την Delta Air Lines και την Alitalia προσφέρουν την μεγαλύτερη  υπερατλαντική κοινοπραξία με 270 πτήσεις ημερησίως. 

Η Air France-KLM είναι επίσης μέλος της συμμαχίας SkyTeam η οποία έχει 20 αεροπορικές εταιρείες-μέλη, προσφέροντας στους πελάτες πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 16.270 καθημερινές πτήσεις σε 1.057 προορισμούς σε 179 χώρες.

Σχετικά με την Copa Airlines

Η Copa Airlines και η Copa Airlines Colombia, θυγατρικές της Copa Holdings, είναι οι κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών προς επιβάτες και εμπορεύματα στη Λατινική Αμερική. Οι εταιρίες προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερους από 70 προορισμούς σε 31 χώρες στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική και την Καραϊβική.

Κατά τη διάρκεια της 69χρονης συνεχούς λειτουργίας της Copa Airlines, ο κόμβος του the Americas στον Παναμά έχει γίνει ο μεγαλύτερος της ηπείρου. Η Copa λειτουργεί έναν από τους νεότερους και πιο σύγχρονους στόλους στον κλάδο των αερομεταφορών, που αποτελείται από 100 αεροσκάφη: 77 Boeing 737 Next-Generation και 23 Embraer-190, και καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ακριβείας στον κλάδο, υψηλότερο του 91%, σε ότι αφορά την τήρηση των δρομολογίων της.

Βάσει των ποσοστών αυτών ακριβείας για το 2015, η Copa Airlines αναγνωρίστηκε από τα FlightStats ως η αεροπορική με την καλύτερη απόδοση στην Λατινική Αμερική για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και βαθμολογήθηκε ως η Νο.2 παγκοσμίως από την OAG. Επιπλέον, η Copa έλαβε και το βραβείο της «Κορυφαίας Αεροπορικής Εταιρίας στο Μεξικό & την Κεντρική Αμερική» στα World Travel Awards toy 2015. Επίσης, κατέκτησε και τρία βραβεία Skytrax το 2016: Καλύτερη Αεροπορική σε Κεντρική Αμερική & Καραϊβική, Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική σε Κεντρική Αμερική και Καραϊβική και Καλύτερη Εξυπηρέτηση Προσωπικού Αεροπορικής σε Κεντρική Αμερική & Καραϊβική. 

H Copa είναι μέλος της Star Alliance, που προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες από 18.450 καθημερινές πτήσεις προς 1.300 αεροδρόμια σε 190 χώρες. Η Copa έχει επίσης συμφωνίες κοινού κωδικού με τις εταιρείες  United Airlines, Aeromexico, KLM, Lufthansa, Avianca, Iberia, GOL και TAME. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ