Ryanair: Κόβει την Κω το 2017, αυξάνει τις πτήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20-09-16 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μειώνει κατά 2% τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 η Ryanair, όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εμπορικός διευθυντής της David O'Brien. Η μείωση, που γίνεται για πρώτη φορά στον προγραμματισμό της εταιρείας για τη χώρα μας, αποδόθηκε στο υψηλό κόστος των τελών των ελληνικών αεροδρομίων.

Μεγάλος χαμένος προορισμός στο πρόγραμμα του 2017 είναι η Κως, που δεν θα έχει πτήσεις της Ryanair, ενώ θα διακοπούν νωρίτερα οι πτήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς. Όπως είπε ο David O'Brien, η εταιρεία υπέβαλε προτάσεις στην κυβέρνηση για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στο νησί, το αίτημα δεν έγινε δεκτό και γι αυτό καταφεύγει στην ολική ακύρωση της Κω στο πρόγραμμα του 2017, καθώς, όπως είπε, οι ναύλοι είναι χαμηλότεροι από τη φορολογία που πρέπει να καταβάλει.

Για τα δρομολόγια της Αθήνας η εταιρεία θα έχει αύξηση 1% για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2017, ενώ ακόμη μεγαλύτερη, διψήφια αύξηση στο 14% θα είναι για τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης (νέες συνδέσεις με Αμβούργο, Γκόθενμπεργκ, Κοπεγχάγη, Ντόρτμουντ). Για την Αθήνα θα υπάρχει νέα πτήση προς Σόφια και περισσότερες πτήσεις προς Χανιά και Μύκονο.

Όπως έχει γράψει το Tornos News, η Ryanair επενδύει 1 δισ. ευρώ στην Ιταλία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί το αίτημα του αερομεταφορέα για την άρση εφαρμογής ενός νέου φόρου επιβίβασης, η επιβολή του οποίου είχε προβλεφθεί για την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο