Etihad: Εγκαινιάστηκε η πρώτη σύνδεση Άμπου Ντάμπι-Βιέννης μέσω της ΝΙΚΙ

01-12-14 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στο νέο δρομολόγιο από τη Βιέννη στο Άμπου Ντάμπι που συνδέει για πρώτη φορά άμεσα τα ΗΑΕ με την αυστριακή πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της συνεταίρου κοινού κωδικού της Etihad Airways, ΝΙΚΙ.

Το καθημερινό δρομολόγιο πραγματοποιείται με αεροσκάφος δύο καμπίνων τύπου Airbus A320 με 12 καθίσματα Διακεκριμένης Θέσης και 132 καθίσματα Οικονομικής Θέσης. 

Η Etihad Airways έχει τοποθετήσει τον κωδικό της «ΕΥ», ως μέρος της συμφωνίας κοινού κωδικού με τη ΝΙΚΙ, και με αυτόν τον τρόπο συνδέει τις πτήσεις με κορυφαίους προορισμούς σε ολόκληρο το δίκτυό της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδική ήπειρο, τη Βόρεια και τη Νότια Ασία και την Αυστραλία.  

Μια σειρά από εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Abu Dhabi για να γιορτάσουν το νέο δρομολόγιο, όπως το παραδοσιακό κανόνι με νερό και την τελετή κοπής της κορδέλας, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΙΚΙ, Christian Lesjak, ο  Senior Vice President Global Sales της Etihad Airways, James Mueller, και ο Chief Operations Officer της Εταιρείας Αεροδρομίων του Abu Dhabi (ADAC), Ahmed Al Haddabi.

Η ΝΙΚΙ είναι η έβδομη αεροπορική εταιρεία που εγγράφεται στο πρόγραμμα Συνεργατών της Etihad (Etihad Partners program), μαζί με την Αirberlin, την Air Serbia, την Air Seychelles, την xxxxx Jet Airways, τη Darwin Airline, και την Etihad Airways. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014, διαφέρει από τις παλιές συμμαχίες αεροπορικών εταιρειών καθώς πέρα από την καθαρή εμπορική συνεργασία προσφέρει οφέλη, όπως του δικτύου και του συντονισμού σε σχέση με τους τακτικούς επιβάτες.

Επιπλέον, οι συνεταίροι θα επωφεληθούν από τις οικονομίες κλίμακας και τις λειτουργικές συνέργειες, όπως τα κέντρα αριστείας, οι κοινές ομάδες πωλήσεων σε ορισμένους προορισμούς, οι από κοινού δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών και προμηθειών και η κοινή κατάρτιση πιλότων και πληρώματος στις εγκαταστάσεις της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τη ΝΙΚΙ για την έναρξη του δρομολογίου που συνδέει τη Βιέννη με το Άμπου Ντάμπι. Αυτή είναι η πρώτη διαδρομή μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας και σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της εντυπωσιακής νέας Διακεκριμένης Θέσης. Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι, ως διαδρομή κοινού κωδικού, επιτρέπει στην Etihad Airways να παρέχει άμεση πρόσβαση για πρώτη φορά μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Βιέννης, ενός κορυφαίου οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού ευρωπαϊκού κέντρου, και συνδέει τη διαδρομή με μια σειρά από άλλους προορισμούς σε όλο το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας».

Το πρόγραμμα του δρομολογίου Βιέννη-Άμπου Ντάμπι της NIKI με πτήσεις κοινού κωδικού της Etihad…

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο