Νέα διαδρομή ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου στην Αθήνα

17-07-19 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Την διαδρομή του ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου στην Αθήνα, την οποία θα διενεργεί η εταιρεία OPEN TOP BUS HELLAS MON. Ε.Π.Ε. ενέκριναν τα συναρμόδια υπουργεία.

Η νέα διαδρομή, θα έχει ως εξής:

Η αφετηρία της θα είναι επί της οδού Αγίων Ασωμάτων, με την επισήμανση ότι δεν θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, παρά μόνο σαν σημείο έναρξης και τέλους της κυκλικής διαδρομής και θα επιτρέπεται μόνο η στάση. Η θέση της αφετηρίας ταυτίζεται με το σημείο της στάσης ‘’Μοναστηράκι- Θησείο’’ επί της οδού Αγ. Ασωμάτων, στη συμβολή με το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Ερμού.

Το ανοιχτό λεωφορείο, θα περνάει από τις οδούς Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας – Λ. Συγγρού –Χατζηχρήστου – Ροβέρτου Γκάλι – Στάση Ακρόπολη- Παρθενώνας – Αναστροφή Ροβέρτου Γκάλι –Προπυλαίων – Καβαλλότι – Μισαραλιώτου – Πετμεζά – Λ. Συγγρού – Λ. Αμαλίας – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Λ. Βασιλίσσης Όλγας – Λ. Αμαλίας – Ελευθερίου Βενιζέλου – 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Αγ. Κωνσταντίνου – Αχιλλέως – Θερμοπυλών και Αγίων Ασωμάτων, όπου είναι και το τέλος της διαδρομής.

Οι στάσεις του λεωφορείου θα γίνονται στο Μοναστηράκι- Θησείο, επί της οδού Αγ. Ασωμάτων στη συμβολή με το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Ερμού, στην Πλατεία Κοτζιά επί της οδού Αθηνάς, στην Πλατεία Συντάγματος, πριν από τη συμβολή με την οδό Μητροπόλεως, μπροστά από το άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη επί της λεωφόρου Αμαλίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης, επί της οδού Χατζηχρήστου, μπροστά από το μουσείο στο ύψος περίπου της συμβολής με την οδό Μητρομαρά, στην Ακρόπολη – Παρθενώνας, στο τέλος της οδού Ροβέρτου Γκάλι, κοντά στην είσοδο του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στους Στύλους Ολυμπίου Διός επί της λεωφόρου Αμαλίας στη Βουλή κοντά στην έξοδο του μετρό, στο Μουσείο Μπενάκη- Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Παναθηναϊκό Στάδιο επί της οδού Ηρώδου Αττικού απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου έναντι του Μουσείου, αμέσως μετά τη συμβολή της οδού Μάρνη, στην Ομόνοια και στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής, είναι 13,40 χιλιόμετρα.

 

 

διαβάστε ακόμα

ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου