Β.Κικίλιας | 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές

18-11-22 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

“Η Ελλάδα είναι στα κορυφαία brand παγκοσμίως, είναι η χώρα που αγαπά όλος ο πλανήτης” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο περιθώριο του Ετησίου Συμβουλίου Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, ωστόσο, τα μηνύματα που λαμβάνει από τις διεθνείς εκθέσεις για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ ισχυρά για όλους τους προορισμούς της χώρας και φυσικά για τη Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. 

“Καταφέραμε μέσα σε μια χρονιά πολλαπλών κρίσεων να στηρίξουμε μέσω του τουρισμού τους επαγγελματίες του κλάδου, τον πρωτογενή τομέα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το εμπόριο αλλά και τις κατασκευές καθώς 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές” είπε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι και το 2023 θα είναι δίπλα στους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες, ειδικά σε αυτούς που οι επιχειρήσεις τους είναι στους ορεινούς όγκους της χώρας και πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση. 

Το απόγευμα ο κ. Κικίλιας θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece με θέμα “Ο Ελληνικός Τουρισμός με το βλέμμα στο 2023” και το βράδυ θα εγκαινιάσει την 37η Διεθνή έκθεση τουρισμού  PHILOXENIA. 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων