Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει για τον τουρισμό στους Ελληνο-Αυστραλιανούς Διαλόγους

10-04-22 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Στο πλαίσιο της σειράς των Ελληνο-Αυστραλιανών Διαλόγων, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου, ώρα Ελλάδος 11.00’ και ώρα Αυστραλίας 18.00’,  διαδικτυακή διάσκεψη με αντικείμενο τον ελληνικό τουρισμό και κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, κ. Βασίλη Κικίλια, μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, Διεύθυνση Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Η εκδήλωση απευθύνεται πρωτίστως σε Αυστραλούς επιχειρηματίες και θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν συνοπτικά και έγκυρα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, το ελληνικό πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές και τουριστικές εγκαταστάσεις, τη στρατηγική ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού στην χώρα, όπως αγροτουρισμός, ιστιοπλοΐα, ιατρικός τουρισμός, γευσιγνωσία, καθώς και τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας και των άλλων διεθνών προκλήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός θα μιλήσει για τη σχέση μεταξύ εμπορίου και τουρισμού και πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα, καθώς συνεισφέρει 1 στα 4 ευρώ άμεσα ή έμμεσα στην ελληνική οικονομία και άρα στην ελληνική οικογένεια. Περαιτέρω, ο κ. Κικίλιας θα περιγράψει τις στρατηγικές που υποστηρίζουν παραδοσιακούς και δυναμικούς κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τις προσπάθειες που γίνονται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, δράσεις που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό, θα ενισχύσουν τις υποδομές αλλά και θα διατηρήσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Τέλος, ο υπουργός θα συζητήσει για τη σημασία των κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων ανάκαμψης τα οποία θα διατεθούν σε ζωτικής σημασίας έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών διαχείρισης προορισμών, ανάπτυξη ορεινού τουρισμού, αγροτουρισμού, τουρισμού ευεξίας και υγείας, γαστρονομίας, αναβαθμίσεις λιμανιών και μαρινών και γενικότερα έργα που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα των επισκεπτών.

διαβάστε ακόμα

Εγκαίνια για το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της Οικογένειας Κοκοτού
Σαντορίνη | Περιορισμοί κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου κατολισθήσεων τη θερινή περίοδο
Άμεσα ξεκινά το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – Ικανοποίηση εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα
Μαγιόρκα: Απαγόρευση αλκοόλ με «παραθυράκια»
Δήμος Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά
To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης
Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού
Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon