Β.Ελλάδα: Κλείνει η είσοδος από την Κρυσταλλοπηγή- και rapid test στα χερσαία σύνορα

19-11-20 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Κλείνει από αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα. Από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λιγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊυ στη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, όπως είπε, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει.

Σχετικά με τα εμβόλια ο κ. Πέτσας είπε:

Η χώρα έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες εμβολίων, το Υπουργείο Υγείας έχει έτοιμο σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού και η προετοιμασία είναι ήδη εντατική.  Πρώτα απ’ όλα, τα εμβόλια θα χορηγηθούν -όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός- δωρεάν. Σε ό,τι αφορά την οργάνωση του εμβολιασμού θα υπάρξουν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που θα  μπορούν να εμβολιάζουν μηνιαίως 2.117.440 πολίτες. Αν έρθουν ταυτόχρονα περισσότερα εμβόλια και χρειαστούν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει και αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν σε Κέντρα Υγείας,  Νοσοκομεία και Υγειονομικές Δομές.

Οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας θα εμβολιαστούν από 65 κινητές μονάδες εντός 10 ημερών. Το προσωπικό και οι κρατούμενοι στα 35 Σωφρονιστικά Καταστήματα θα εμβολιαστούν από υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται κοντά σε αυτά. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα εμβολιαστούν από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα 34 Κέντρα Φιλοξενίας στα 6 κέντρα υποδοχής και στα 8 προαναχωρησιακά κέντρα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι