Υπ.Τουρισμού: Πρόσκληση για απασχόληση σπουδαστών σε τουριστικές επιχειρήσεις

13-02-20 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Με απόφαση του υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει πρόσκληση σε Τουριστικές Επιχειρήσεις (Ξενοδοχεία, Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής και Τουριστικά Γραφεία) και σε Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ και σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών (ΑΣΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού, για πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης, να υποβάλλουν σχετική αίτηση ως εξής :

Α) Για απασχόληση σπουδαστών Α΄ και Β΄ έτους Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι και την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020,

- αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Τμήμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Μονάδων, Λ. Αμαλίας 12, 10557, Αθήνα) ή

- με fax (τηλεομοιοτυπία) στον αριθμό 210-3736185 ή

- με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση praktikiaskisi@mintour.edu.gr εφόσον τα δικαιολογητικά έχουν σαρωθεί και η υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου και η σφραγίδα της επιχείρησης διακρίνονται ευκρινώς στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Σημειώνεται ότι οι σπουδαστές Α’ και Β’ έτους των ΑΣΤΕ τοποθετούνται βάσει της σειράς βαθμολογικής επίδοσης τους. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να απασχολήσουν σπουδαστές Α’ και Β’ έτους ΑΣΤΕ, στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνουν τον αιτούμενο αριθμό σπουδαστών ανά εκπαιδευτικό έτος.

Β) Για απασχόληση καταρτιζομένων ΙΕΚ και σπουδαστών Γ΄ έτους ΑΣΤΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι και την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 αποκλειστικά στους Διευθυντές των ΙΕΚ για απασχόληση καταρτιζομένων ΙΕΚ και στους Διευθυντές των Ανώτερων Σχολών για απασχόληση σπουδαστών Γ΄ έτους ΑΣΤΕ.

Σημειώνεται ότι οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ και οι σπουδαστές Γ΄ έτους ΑΣΤΕ τοποθετούνται με τη διαδικασία της ονομαστικής τοποθέτησης. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να απασχολήσουν καταρτιζόμενους των ΙΕΚ συμπληρώνουν το ονοματεπώνυμο, το έτος και την ειδικότητα του καταρτιζόμενου και σε περίπτωση που επιθυμούν να απασχολήσουν σπουδαστές Γ’ έτους των ΑΣΤΕ, το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, για τις επιχειρήσεις, ορίζεται η Δευτέρα 6.4.2020. Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω οριζόμενη προθεσμία δεν θα γίνουν δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τους συνδέσμους...

διαβάστε ακόμα

Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων