To υπουργείο Τουρισμού φεύγει από την Αμαλίας...

22-11-19 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση του σχεδίου αλλαγής έδρας του υπουργείο Τουρισμού από το ακίνητο της Λεωφόρου Αμαλίας σε άλλο κτιριακό συγκρότημα της Αθήνας.

Για την  υλοποίηση του σχεδίου, βρίσκονται σε άμεση συνεργασία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Λούλης. Η ηγεσία του υπουργείου, επιδιώκει να μειώσει τα υπέρογκα έξοδα σε ενοίκια που υφίστανται σήμερα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου ως αποτέλεσμα την στέγαση των τουριστικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνας σε μη δημόσια κτίρια. Αν και εκδηλώνονται ήδη κάποιες εσωτερικές αντιδράσεις για λόγους μικροσκοπιμοτήτων σε σχέση με την επικείμενη, εκτός απροόπτου, αλλαγή έδρας του υπουργείου η ηγεσία είναι αποφασισμένη να μην ενδώσει σε διάφορες πιέσεις. Ο αρχικός στόχος που έχει τεθεί είναι να μετακομίσει το υπουργείο σε δημόσιο κτίριο στην Αθήνα μεν, αλλά σε μία λιγότερο ακριβή περιοχή από την Λεωφόρο Αμαλίας.

Με την απόφαση αυτή που εντάσσεται στον γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό θα δημιουργηθούν, επιπλέον, και οι προϋποθέσεις αναβάθμισης στην ευρύτερη περιοχή του κτιρίου που θα στεγάσει τις τουριστικές υπηρεσίες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στην Βουλή περιλαμβάνεται η εφαρμογή σχεδίου άμεσης δράσης για ενοικίαση και χρήση κρατικών κτιρίων. Ειδικότερα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας θα εκπονήσει ειδικό σχέδιο δράσης επί του θέματος. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει πλήρη συλλογή δεδομένων σχετικά με όλα τα κτίρια και χώρους που μισθώνει η Γενική Κυβέρνηση. Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν την επιφάνεια των κτιρίων σε τετραγωνικά μέτρα, τον αριθμό των υπαλλήλων ή / και το ετήσιο κόστος μίσθωσης, κ.λπ.

Παράλληλα, στόχος του υπουργείου είναι στο ίδιο κτίριο να μετακομίσουν στη συνέχεια και οι υπηρεσίες του ΕΟΤ. Σημειώνεται, ότι για το κτίριο της Τσόχα που στεγάζεται η κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ ο υπουργός Τουρισμού πέτυχε  πρόσφατα μείωση του ενοικίου κατά τη διαδικασία μικρής παράτασης της μίσθωσης του. Δεν παύει όμως, να υφίσταται και σε αυτή την περίπτωση ένα κόστος για το δημόσιο το οποίο με την μετακόμιση των υπηρεσιών μπορεί να Περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, με την συστέγαση υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ στον ίδιο χώρο εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι των δύο φορέων θα αποκτήσουν ισχυρότερους δεσμούς συνεργασίας κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση μίας αποτελεσματικότερης τουριστικής πολιτικής. 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη