X. Θεοχάρης | WTM 2019: Περιορισμένος ο αντίκτυπος της κατάρρευσης του Thomas Cook στον ελληνικό τουρισμό

05-11-19 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Η κατάρρευση του Thomas Cook θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην έκθεση WTM.  Όπως είπε, οι επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας και η στήριξη στα ξενοδοχεία βοήθησαν τον ελληνικό τουρισμό να αντέξει τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του μεγάλου τουρ οπερέιτορ.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα καλή θέση διότι έχουν γίνει πολλές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, ώστε το προϊόν να έχει αναβαθμιστεί. Είμαστε ένας ισχυρός προορισμός και γι 'αυτό πιστεύουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να αντικαταστήσουμε τα slots και τα ξενοδοχεία (που χρησιμοποιούνταν από τον Thomas Cook). Βοηθήσαμε τους ξενοδόχους και υπήρξε μεγάλη ζήτηση από άλλους τουριστικούς οργανισμούς για να καλύψουν τη ζήτηση. Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι ο αντίκτυπος θα είναι ελάχιστος και δεν θα διαρκέσει πολύ, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι στόχος είναι γίνει η Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προορισμός και για τις χειμερινές διακοπές των Βρετανών, παροτρύνοντας τους Βρετανούς να επιμηκύνουν και τις καλοκαιρινές τους διακοπές στους καθιερωμένους θερινούς προορισμούς της χώρας. Οι περισσότεροι βρετανοί δεν γνωρίζουν την Ελλάδα ως χειμερινό προορισμό, τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Επιπλέον, στόχος είναι να προβληθεί η Ελλάδα και ως καταδυτικός προορισμό στο Ην. Βασίλειο, καθώς μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον καταδυτικό τουρισμό το οποίο θα άρει τους περιορισμούς στις καταδύσεις σε αρχαία ναυάγια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αφίξεων, μέχρι και τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις των Βρετανών στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 5% και φέτος θα ξεπεράσουν τους Γερμανούς.

Διαβάστε επίσης

Ο Χ. Θεοχάρης στη WTM: Ο ελληνικός τουρισμός θα κάνει νέα ρεκόρ το 2020

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο