Απόφαση Θεοχάρη για την προετοιμασία κατάρτισης του ΕΣΠΑ 2021-2027

13-09-19 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συγκροτήθηκε Ομάδα Χάραξης Πολιτικών του Υπουργείου στο πλαίσιο σύστασης των οργάνων κατάρτισης του ΕΣΠΑ και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για τον σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027 στους τομείς αρμοδιότητας και το πεδίο δράσης του.

Έργο της Ομάδας είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας αναπτυξιακής στρατηγικής του Υπουργείου καθώς και η περιγραφή, αποτύπωση και ιεράρχηση των κύριων στρατηγικών επιλογών του Υπουργείου Τουρισμού στους τομείς αρμοδιότητας και το πεδίο δράσης του με γνώμονα την οικονομία, το ευρύτερο αναπτυξιακό περιβάλλον της χώρας και τις ευρωπαϊκές πολιτικές.  Επίσης, έργο της Ομάδας είναι ο σχεδιασμός των δράσεων που θα υποστηρίζουν τη στρατηγική του Υπουργείου ή των εποπτευόμενων φορέων.  Με το έργο της και το περιεχόμενο των προτάσεών της η Ομάδα Χάραξης Πολιτικών θα συμβάλει στη διαμόρφωση των κατευθύνσεων για την εκπόνηση του Εταιρικού Συμφώνου για την Ανάπτυξη-ΕΣΠΑ 2021 – 2027 της χώρας και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Την ευθύνη για την οργάνωση, το συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία της Ομάδας Χάραξης Πολιτικών αναλαμβάνει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού. Με ευθύνη της καλούνται Εκπρόσωποι των Διαχειριστικών Αρχών των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της εν ισχύ περιόδου που κατά κύριο λόγο συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να συμβάλουν με την εμπειρία τους στην εφαρμογή, το σχεδιασμό, τους δείκτες των προς χάραξη πολιτικών. Η Ομάδα συγκαλείται από το Συντονιστή, ο οποίος καθορίζει και την ημερήσια διάταξη και προσκαλεί κατά περίπτωση τα μέλη των αρμόδιων Διευθύνσεων και των Διαχειριστικών Αρχών.

Οι εργασίες της Ομάδας θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της.  H ομάδα εργασίας δεν θα είναι αμειβόμενη και θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι