Συνάντηση Μητσοτάκη-Πλακιωτάκη- Στην ατζέντα και ο θαλάσσιος τουρισμός (video)

08-08-19 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Επίσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε σήμερα 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου προήδρευσε σύσκεψης στο γραφείο του υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει, τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του.

Επιπλέον, έθεσε 5 άξονες προτεραιοτήτων για το υπουργείο. Για τη ποντοπόρο ναυτιλία είπε ότι στόχος είναι να γίνει η ελληνική σημαία πιο ελκυστική για τους Έλληνες πλοιοκτήτες και σταδιοδρομήσουν περισσότεροι νέοι στο τομέα.

Για τα λιμάνια είπε ότι χρειάζεται να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στον Πειραιά και αλλού ώστε να προαχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους.

Ο θαλάσσιος τουρισμός αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό ως πυλώνας για το υπουργείο, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.

Στη νησιωτική πολιτική, όπως είπε, στόχος είναι να διευρυνθούν οι δυνατότητες ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά.

Υπογράμμισε δε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο στη θάλασσα, και μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας.

Δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται κοντά στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού και ότι θα ενισχυθεί επιχειρησιακά το Λιμενικό Σώμα προκειμένου η χώρα να φυλάσσει επιχειρησιακά τα σύνορά της.

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι στόχος είναι η ελληνική ναυτιλία να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά στόχος είναι και η ασφάλεια των θαλασσιων μεταφορών.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αλλά και σε έκθεση με θέμα την ιστορία της ναυσιπλοίας και της ναυπηγική εξέλιξης στη Μεσόγειο από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα με μοντέλα κωπήλατων και ιστιοφόρων πλοίων.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός