Προετοιμάζονται προσκλήσεις χρηματοδότησης για δράσεις θεματικού τουρισμού

10-10-18 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει απευθύνει σε τρεις εταιρείες από τον κατάλογο προμηθευτών του το υπουργείο Τουρισμού για την ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του τομέα Τουρισμού στο πλαίσιο της πράξης.

Το αντικείμενο του Έργου είναι η τεχνική και επιστημονική υποστήριξη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΔΕΤΤ) στη διαχείριση και παρακολούθηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων αρμοδιότητας της ΕΔΕΤΤ το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων, αφορούν υπηρεσίες εξειδικευμένων συμβούλων που θα συνεπικουρούν στο έργο τους τα αρμόδια στελέχη της ΕΔΕΤΤ προκειμένου για την υποστήριξη της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας της εφαρμογής των ΕΠ και θα συμβάλλουν:

-Στον αρτιότερο σχεδιασμό των έργων, την τήρηση των εκτιμώμενων χρόνων υλοποίησης, την ακριβέστερη εκτίμηση του προϋπολογισμού των έργων και την μη υπέρβασή του, καθώς και την εξασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων έργων.

-Στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας και της οργανωτικής, λειτουργικής και διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων των ΕΠ για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.

-Στην επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των σχετικών έργων και συνεπώς στη βελτιστοποίηση του ρυθμού υλοποίησης και απορρόφησης του προγράμματος.

-Στη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των σχετικών έργων σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και το ισχύον κανονιστικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την απαιτούμενη τεχνική και επιστημονική συμβουλευτική υποστήριξη της ΕΔΕΤΤ για τις παρακάτω ενδεικτικές παρεμβάσεις:

-Εκπόνηση προπαρασκευαστικών μελετών και εμπειρογνωμοσυνών.

-Τεχνική υποστήριξη στις διαδικασίες ανάθεσης (πρόσκληση, κριτήρια, αξιολόγηση) για την εκπόνηση περαιτέρω εξειδικευμένων μελετών και έργων.

-Υποστήριξη της ΕΔΕΤΤ στην επικοινωνία και τη συνεργασία με το ΕΠΑΝΕΚ για την προετοιμασία προσκλήσεων σε θέματα θεματικού τουρισμού (πχ θρησκευτικός, ιαματικός, ιατρικός, θαλάσσιος, αγροτουρισμός, συνεδριακός, κ.ά.).

-Σύνταξη προδημοσιεύσεων και υποστηρικτικού υλικού για τις προσκλήσεις που αναφέρονται παραπάνω.

-Προετοιμασία όλων των συνοδευτικών εγγράφων που προσδιορίζονται από την πρόσκληση χρηματοδότησης.

-Υποστήριξη της Μονάδας Παρακολούθησης και Εφαρμογής στην αξιολόγηση εφαρμογής ή επιπτώσεων παρεμβάσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό.

-Υποστήριξη της Μονάδας Σχεδιασμού και Προγραμματισμού σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και εξειδίκευσης νέων έργων.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο