Συνάντηση Ε. Κουντουρά με τους πρέσβεις της Κορέας και του Λιβάνου

10-07-18 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα, κ. Σουσόκ Λιμ και συζήτησαν για τις δυνατότητες ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας. 

Η Υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη για το τουριστικό άνοιγμα στην κορεατική αγορά που επιχείρησε από το 2015 και όπου ο  ΕΟΤ συμμετέχει με εθνικό περίπτερο αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σεούλ KOTFA, όπως επίσης και  στις συστηματικές δράσεις  προώθησης και προβολής με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. 

Συζήτησαν για τις δυνατότητες στο μέλλον απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, που αποτελεί κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη, συνδυαστικών πακέτων στην Ελλάδα και σε  κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς και για την ιδιαίτερη απήχηση των μουσικών φεστιβάλ και συναυλιών που αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις ταξιδιωτικές επιλογές των Κορεατών.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε επίσης την Υπουργό για την παρουσία και το χαιρετισμό της στις εκδηλώσεις στην Αθήνα της 68ης Επετείου του Κορεατικού Πολέμου. Η Υπουργός αναφέρθηκε στους  ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς της, ως κόρη βετεράνου που υπηρέτησε στην Κορέα και τόνισε ότι έχει επανειλημμένως επισκεφθεί την Κορέα,  στο παρελθόν  ως μέλος της Ελληνο-Κορεάτικης Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και ως Υπουργός Τουρισμού το 2015 για το άνοιγμα της αγοράς και με στόχο  την ενδυνάμωση των διμερών τουριστικών σχέσεων.

Παράλληλα, η κ. Κουντουρά, συναντήθηκε με την Πρέσβη του Λιβάνου στην Αθήνα κα Ντόνα Μπαρακάτ για τις προοπτικές ενδυνάμωσης των διμερών τουριστικών σχέσεων.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού τα τρία τελευταία χρόνια που έχει οδηγήσει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τον Λίβανο και ειδικά στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης.  

Η Πρέσβης τόνισε το υψηλό ενδιαφέρον του Λιβάνου για την ενίσχυση της αμοιβαίας τουριστικής συνεργασίας και  την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών, όπως επίσης για τη δυνατότητα ανάληψης νέων πρωτοβουλιών με έμφαση σε θεματικούς τομείς, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός  στο πλαίσιο του μνημονίου τουριστικής συνεργασίας που είναι σε ισχύ μεταξύ των δύο χωρών. 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός