75 εκατ. ευρώ & fast track διαδικασίες για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές

27-03-18 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Την πρωτοβουλία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα μας με κίνητρα, παρουσίασαν σε πρέσβεις και θεσμικούς εκπροσώπους ξένων χωρών ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς έχουν ήδη εκταμιευθεί 75 εκατ. ευρώ για τη στήριξη υψηλού επιπέδου κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, σε μια χώρα που, όπως είπε ο υπουργός, διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό πλατό.

"Στο Υπουργείο μας έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία που θα βοηθήσουν στη στήριξη του οπτικοακουστικού τομέα, ενός τομέα με σημαντική ανταποδοτικότητα», δήλωσε.

Ο κ. Κρέτσος επισήμανε οτι οι διαδικασίες που θα απαιτούνται για τη στήριξη μιας παραγωγής, θα είναι σε “fast track” πλαίσιο, χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και με άμεση χρηματοδότηση για μικρές ή μεγάλες παραγωγές.

Ο νόμος, είπε, εμπεριέχει όλους τους κλάδους -από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση ως τα κινούμενα σχέδια και τα ντοκιμαντέρ- και δεν θα εξαιρεθεί κανένας.

Σε αυτό το πλαίσιο, για όλα αυτά θα λειτουργήσει ως ομπρέλα το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Παναγιώτης Κουάνης, αφού ευχαρίστησε το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την πρωτοβουλία του, σημείωσε: «Μιλάμε για “fast track” διαδικασίες, με χρονοδιάγραμμα 45 ημερών για την έγκριση μιας παραγωγής, χωρίς γραφειοκρατία, αλλά με ηλεκτρονικό τρόπο και άμεση χρηματοδότηση των παραγωγών. Ο ΕΚΟΜΕ θα προωθήσει κάθε είδους συνεργασίες, εκπαιδευτικές ενέργειες και δράσεις».

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε ξενάγηση των καλεσμένων της εκδήλωσης στο χώρο στέγασης του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός