Οι προϋπολογισμοί του ΕΟΤ και του ΞΕΕ για το 2015

05-01-15 | ΞΕΕ

Εγκρίθηκαν με αποφάσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη οι Προϋπολογισμοί του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για το έτος 2015.

Για τον ΕΟΤ αναφέρεται ότι το σύνολο των εσόδων στο πλαίσιο του Τακτικού Προϋπολογισμού θα ανέλθει σε 35,18 εκατ. ευρώ και το σύνολο των εξόδων σε 35,89 εκατ. ευρώ. Έτσι προκύπτει έλλειμμα 1,7 εκατ. ευρώ. Επίσης ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από Εθνικούς Πόρους θα φθάσει σε 7,5 εκατ. ευρώ και θα είναι στη διάθεση του ΕΟΤ στο ύψος της εγκεκριμένης πίστωσης από την Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο Τακτικός Προϋπολογισμός του ΕΟΤ για το  2015 εγκρίνεται με την παρατήρηση ότι τα προϋπολογισθέντα έσοδα του Ε.Ο.Τ. από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου επί των μικτών κερδών για τα καζίνο Κέρκυρας και Πάρνηθας θα πρέπει να διατίθενται σύμφωνα με τα οριζόμενα από το σχετικό Νόμο.  Οι υποχρεώσεις που έχουν καταγραφεί και εμφανίζονται στα βιβλία του ΕΟΤ κατά την 31/12/2014 ύψους 4,2 εκατ. ευρώ οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στο σκέλος των Εξόδων του Προϋπολογισμού, θα εξοφληθούν από τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Οργανισμού.

Ο Προϋπολογισμός του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το 2015 προβλέπει έσοδα 7,38 εκατ. ευρώ και έξοδα 6,2 εκατ. ευρώ. Από τα παραπάνω θα προκύψει πλεόνασμα 1,17 εκατ. ευρώ. Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ποσού 1 εκατ. ευρώ θα είναι στη διάθεση του ΞΕΕ στο ύψος της εγκεκριμένης ετήσιας πίστωσης από τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»