ΞΕΕ: έξυπνη πλατφόρμα κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας και μελέτες για τον νεανικό τουρισμό

08-08-14 | ΞΕΕ

Προχωρούν οι προκαταρκτικές διαδικασίες για την δημιουργία έξυπνης πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων οργάνωσης ταξιδιών και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργιών στον τομέα του τουρισμού σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία της Αθήνας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το έργο εντάσσεται σε μία συνολικότερη δράση με κοινοτική χρηματοδότηση, που θα υλοποιήσει το ΞΕΕ, σε πρόγραμμα ύψους 1 εκατ. ευρώ  της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηνών.

Αναλυτικότερα το αντικείμενο της δράσης είναι η υλοποίηση ενεργειών για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και συγκεκριμένα η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της πόλης. Η δράση θα υλοποιηθεί μέσω τριών 3 διακριτών υποέργων.

Το Υποέργο 1 έχει τίτλο «Δημιουργία Έξυπνης Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Κρατήσεων Οργάνωσης Ταξιδιών και Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Συνεργιών στον Τομέα του Τουρισμού» και αφορά την δημιουργία ενός προηγμένου, «έξυπνου» συστήματος κρατήσεων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για οργάνωση και διαχείριση ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφορών από τα ξενοδοχεία της Αθήνας προς τους δυνητικούς ταξιδιώτες/τουρίστες. Το υποέργο εμπεριέχει επίσης την ανάπτυξη μίας διαδικτυακής πλατφόρμας ολοκλήρωσης, ενοποιημένης ανάλυσης δεδομένων και σχεδιασμού υπηρεσιών για τις ξενοδοχειακές και εν γένει τουριστικές επιχειρήσεις της Αθήνας. Στόχος είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς στους πελάτες, καθώς και η συνδυασμένη προώθηση προϊόντων. Το Υποέργο θα υλοποιηθεί μέσω ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το Υποέργο 2 έχει τίτλο: «Ενέργειες δημοσιότητας - ευαισθητοποίησης» και συνίσταται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του συνόλου των δυνητικά ωφελουμένων (δυνητικοί επισκέπτες, ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής παρέμβασης, λοιπές επιχειρήσεις που απευθύνονται σε επισκέπτες, το ευρύτερο κοινό), αναφορικά με τους στόχους και τα προς αξιοποίηση αποτελέσματα του Έργου. Το Υποέργο θα υλοποιηθεί μέσω ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το Υποέργο 3 έχει τίτλο «Μελέτη Ανάπτυξης του Νεανικού Τουρισμού στην Αθήνα» και συνίσταται στην εκπόνηση μελετών και στη διενέργεια εστιασμένων παρεμβάσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ανάπτυξης του νεανικού τουρισμού, έχοντας ως βασικό άξονα την προσέλκυση νεανικών ηλικιακών στρωμάτων.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων