ΞΕΕ προς τους ξενοδόχους: βάλτε το ελληνικό ροδάκινο στο τραπέζι των πελατών σας

12-07-14 | ΞΕΕ

Προτροπή στα ξενοδοχεία της χώρας να χρησιμοποιούν ελληνικά ροδάκινα, στηρίζοντας έτσι τους παραγωγούς, απευθύνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ.Γιώργος Τσακίρης με επιστολή στα μέλη του Επιμελητηρίου. Ιδού η επιστολή:

"Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στηρίζει τη χρήση ελληνικών αγροτικών προϊόντων, πιστεύοντας στη σύζευξη του ελληνικού πρωτογενούς αγροτικού τομέα με τον ελληνικό τουρισμό. Η επιτυχία του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε..Ε. ακριβώς αναδεικνύει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για συνέργειες μεταξύ των δύο κλάδων.

Σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη με τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. κ Γιώργο Τσακίρη και με δεδομένη την καλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, ζητήθηκε η συνδρομή της τουριστικής βιομηχανίας για την περαιτέρω ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με αφορμή την υπερπαραγωγή ελληνικού επιτραπέζιου ροδάκινου, σας προτρέπουμε να προβείτε στη χρήση επιτραπέζιων ελληνικών ροδάκινων, υποστηρίζοντας έμπρακτα με τον τρόπο αυτό τους έλληνες παραγωγούς, διαχέοντας κατ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη του τουρισμού σε όλη την κοινωνία. 

Η ελληνική γαστρονομία και η χρήση ποιοτικών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή για τον ελληνικό τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας μας, με τεράστια οφέλη για την εθνική οικονομία".

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά