ΞΕΕ: ο Σεπτέμβριος έδωσε το 16% των ετήσιων εσόδων

11-12-13 | ΞΕΕ

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ο πρωταθλητής στα τουριστικά έσοδα και το μήνα Σεπτέμβριο, συγκεντρώνοντας περί τα 588 εκατ.ευρώ, ενώ, αντίθετα, οι λιγότερες τουριστικές δαπάνες αυτό το μήνα καταγράφονται στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου (περί τα 4,8 εκατ. ευρώ). Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από την έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ)-  TNS ICAP-Quantos για την περιφερειακή κατανομή της τουριστικής δαπάνης το Σεπτέμβριο του 2013.

Η μέση δαπάνη, εξάλλου, ανά ξένο επισκέπτη το Σεπτέμβριο ήταν μειωμένη κατά 5,5% έναντι του Αυγούστου.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, τα τουριστικά έσοδα του Σεπτεμβρίου 2013 ήταν αυξημένα κατά 17,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012 και περίπου ανάλογη αύξηση υπήρξε στις αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας του ΞΕΕ:

Ο Σεπτέμβριος έδωσε το 16% των ετήσιων αφίξεων και το 14% των ετήσιων προσδοκώμενων εσόδων.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί και αυτό το μήνα ήταν τα νησιά του Ν.Αιγαίου και της Κρήτης και η Κεντρική Μακεδονία, που συγκέντρωσαν συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο

-    Οι επισκέπτες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης παρέμειναν σχεδόν 8 ημέρες κατά μέσο όρο, ενώ δαπάνησαν 740 και 670 ευρώ κατά μέσο όρο αντίστοιχα κατά την παραμονή τους. Παρόμοιο διάστημα παραμονής αντιστοιχεί στους επισκέπτες των νησιών του Ιονίου, οι οποίοι όμως ξόδεψαν σαφώς μικρότερο ποσό κατά την παραμονή τους (περίπου 560 ευρώ).

Το 82,2% του εισερχόμενου τουρισμού κατά τον Σεπτέμβριο του 2013 επισκέφτηκε την Ελλάδα για λόγους αναψυχής. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από 90% στις κύριες τουριστικές περιφέρειες όπως τα Ιόνια Νησιά, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και η Κρήτη.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των επισκεπτών που επισκέφτηκαν για επαγγελματικούς λόγους την Αττική (Αθήνα), την Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη – ποσοστό μεγαλύτερο από 25%) και την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες το ανάλογο ποσοστό είναι αμελητέο και το μικρό μέγεθος του δείγματος δεν ευνοεί τον υπολογισμό αξιόπιστων στατιστικών αναλύσεων.





)

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα