Ηπειρωτικό πρωινό από τους τοπικούς ξενοδόχους και παραγωγούς

22-01-14 | ΞΕΕ

Προσπάθειες για να διαμορφώσουν από κοινού και να καθιερώσουν το ξεχωριστό παραδοσιακό πρωινό της περιοχής τους, ώστε να δοθεί ακόμη ένα πλεονέκτημα στο τουριστικό πακέτο που προσφέρει, καταβάλλουν οι παραγωγοί και οι ξενοδόχοι της Ηπείρου.

Σε σχετική εκδήλωση που έγινε σήμερα στα Ιωάννινα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, παραγωγοί από τα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι, περιοχές της Θεσπρωτίας, της Άρτας και της Πρέβεζας παρουσίασαν τα προϊόντα τους αλλά και παρασκευασμένα προτεινόμενα εδέσματα πρωινού στους ξενοδόχους της περιοχής.

«Τα προϊόντα μας, είναι η ταυτότητά μας και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε» επισήμανε κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους παραγωγούς, ανακοίνωσε ότι όσοι από αυτούς επιθυμούν να συμμετέχουν σε εκθέσεις, θα υποστηρίζονται από την Περιφέρεια, η οποία θα καλύπτει τα έξοδα, με την προϋπόθεση τα προϊόντα τους, να έχουν ταυτότητα.

Από τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου, εξαρτάται το επόμενο βήμα, δηλαδή τα παραδοσιακά ποιοτικά πιάτα στο γεύμα και στο δείπνο των τουριστών. 

Ο εμπνευστής, του ελληνικού πρωινού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), κ. Γιώργος Πίτας, τόνισε από την πλευρά του ότι «η μεγάλη τομή για να πάμε παραπέρα, είναι να αισθανθούμε την υπερηφάνεια για τον τόπο μας, για τις παραδοσιακές γεύσεις που μας μεγάλωσαν, για έναν πολιτισμό που κουβαλάμε, για τις ανθρώπινες σχέσεις που μάθαμε να έχουμε».

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι Λέσχες Γαστρονομίας Πρέβεζας και Ηπείρου όπως και η συνεταιριστική επιχείρηση Απειρος Γαία.

Οι παραδοσιακές συνταγές της Ηπείρου στηρίζονται στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τα αρωματικά φυτά και τα βότανα.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια