Υπ. Τουρισμού: Η διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών στο ΞΕΕ

17-07-17 | ΞΕΕ

Το υπουργείο Τουρισμού καθόρισε τη διαδικασία διεξαγωγής μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονική ψήφο, των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των ξενοδοχείων και κάμπινγκ της Χώρας στο

νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) για την τετραετή θητεία 2018-2022.

Η σχετική απόφαση έχει ως εξής:

1. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ», η πρόσβαση στο οποίο επιτυγχάνεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση ekloges-zeus.grhotels.gr. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» υποστηρίζεται τεχνολογικά από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΔΕΤ Α.Ε.), η οποία έχει και την ευθύνη της άρτιας διενέργειας της διαδικασίας και βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

2. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. ορίζονται οι υπάλληλοι του Ξ.Ε.Ε., οι οποίοι θα προμηθευτούν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα «ΖΕΥΣ» από την ΕΔΕΤ Α.Ε. Μέσω των ανωτέρω κωδικών πρόσβασης οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Ξ.Ε.Ε. καταχωρίζουν στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (τα ονόματα των υποψηφίων, τα στοιχεία των εκλογέων, το πλήθος των εκλογέων, τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό ψήφων, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο), καθώς και το ακριβές χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μετά τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κάθε ψηφοφορίας, κάθε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, που συγκροτείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 6 του ν. 3766/2009, δημιουργεί, χρησιμοποιώντας το σύστημα «ΖΕΥΣ», έναν αυστηρώς απόρρητο ατομικό Κωδικό Ψηφοφορίας, ευθυνόμενο προσωπικά για τη διαφύλαξή του από διαρροή ή απώλεια, δεδομένου ότι οι Κωδικοί Ψηφοφορίας είναι απαραίτητοι για την παραγωγή των αποτελεσμάτων και δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής τους μετά την έναρξη της ψηφοφορίας.

3. Στη συνέχεια, μέσω του συστήματος «ΖΕΥΣ» αποστέλλεται ειδικό εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους όσοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, το οποίο περιλαμβάνει την ακριβή διαδικτυακή διεύθυνση (Url), στην οποία ο εκλογέας ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία. Κάθε εκλογέας μπορεί, πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, να απευθυνθεί στην αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών Υπηρεσία του Ξ.Ε.Ε., σε περίπτωση όπου δεν παρέλαβε καθόλου ηλεκτρονικό μήνυμα ή εάν αυτό είναι εσφαλμένο ή ελλιπές ή εάν εσφαλμένως έχει παραλειφθεί από το εκλογικό σώμα.

Η παραπάνω αρμόδια Υπηρεσία του Ξ.Ε.Ε. οφείλει αμελλητί να προβεί στην εξέταση και επίλυση όλων των ανωτέρω ζητημάτων.

4. Η Εφορευτική Επιτροπή με τη χρήση των απόρρητων ατομικών Κωδικών Ψηφοφορίας εκκινεί και στο τέλος λήγει την ψηφοφορία.

5. Ο ψηφοφόρος, αφού καταχωρίσει την ψήφο του στο ηλεκτρονικό σύστημα, λαμβάνει μια ψηφιακή Απόδειξη Καταχώρισης Ψήφου. Η Απόδειξη αυτή αποτελεί τεκμήριο της συμμετοχής του στην ψηφοφορία και θα πρέπει να κατατίθεται μαζί με κάθε τυχόν ένσταση του εκλογέα.

6. Με τη λήξη του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος ψηφοφορίας, το σύστημα «ΖΕΥΣ» παύει να δέχεται και να καταχωρίζει νέες ψήφους. Το αργότερο εντός προθεσμίας μίας ημέρας από τη λήξη της ψηφοφορίας, τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εισάγουν όλους τους απαραίτητους απόρρητους κωδικούς ψηφοφορίας, προκειμένου να προβούν στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

7. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» εξάγει τα τελικά αποτελέσματα και η Εφορευτική Επιτροπή προσδιορίζει τους εκλεγέντες που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.Ε.Ε. Το τελικό πρακτικό εκλογής αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ξ.Ε.Ε. με μέριμνα της Υπηρεσίας.

8. Ένσταση κατά των αποτελεσμάτων των εκλογών ασκείται εντός προθεσμίας οκτώ ημερών από τη λήξη της ψηφοφορίας και εκδικάζεται από την ίδια την Εφορευτική Επιτροπή τελεσιδίκως.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google