Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών: Η Αστυνομία δίπλα στον τουρίστα της Αθήνας

05-11-15 | ΞΕΕ

Εγκαινιάστηκε σήμερα Πέμπτη το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας, ένα σύγχρονο αστυνομικό τμήμα ειδικά για τους τουρίστες, που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη.

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών βρίκσεται στην παλτεία Κλαυθμώνος (Δραγατσανίου 4), είναι στελεχωμένο από ξενόγλωσσους αστυνομικούς, θα λειτουργεί όλη την ημέρα και μέχρι αργά τη νύχτα, είναι συνδεδμένο on line με τα αστυνομικά τμήματα και έτσι θα μπορεί άμεσα να εξυπηρετεί τον τουρίστα.

Το Γραφείο δημιουργήθηκε σε συνέργεια του υπουργείου Δημόσιας Τλαξης και Προστασίας του Πολίτη, που στελέχωσε την Υπηρεσία, του ΞΕΕ, που μίσθωσε και διαμόρφωσε το χώρο και της ΕΞΑ-ΑΑ που φρόντισε για τον γραφειακό εξοπλισμό.

Τα εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών πραγματοποίησαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία εγκαινιάζει μια υπηρεσία προσφοράς προς τον πολίτη και τον επισκέπτη της χώρας μας. Όπως είπε, «η εν λόγω υπηρεσία τίθεται προς την κατεύθυνση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η Αστυνομία και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας προς τους πολίτες». Την ίδια στιγμή ευχήθηκε καλή επιτυχία στα άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα αυτή υπηρεσία, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερος σημαντικός ο ρόλος τους, αφού θα είναι αυτοί που θα έρχονται σε επικοινωνία με τον τουρίστα-επισκέπτη της Αθήνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Κ. Τόσκας ανέφερε ότι εγκαινιάζεται μια πρωτοβουλία που φανερώνει ότι φιλοσοφία της Αστυνομίας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η καταστολή. Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξει και συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για ενίσχυση της υπηρεσίας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ουσιαστική, αλλά και συμβολική δράση, χαρακτήρισε την ίδρυση του γραφείου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς, όπως είπε, αποδεικνύει ότι η Αστυνομία σταθερά προσανατολίζεται να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, ενώ «ο τουρισμός θα πρέπει να είναι "βαριά βιομηχανία" για τη χώρα και ό,τι υποβοηθάει αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας».

Τόσο ο κ. Τόσκας, όσο και η κ. Γεροβασίλη, έκαναν ειδική αναφορά στον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, γι' αυτό και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του γραφείου.

Στην παρέμβαση του, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια και οποιαδήποτε δράση υλοποιείται απαιτεί πολύ δουλειά.

Το ΞΕΕ και η ΕΞΑ-ΑΑ υπογραμμίζουν ότι "σε μια εποχή που ο τουρισμός διεθνώς εστιάζεται στην εμπειρία των επισκεπτών, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκπετών της Αθήνας έρχεταθ να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτη την προσπάθεια εμπλουτισμού της εμπειρίας που προσφέρει η πόλη μας".

Χρήσιμες πληροφορίες

• Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών, στεγάζεται στην οδό Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος, εντός στοάς) στην  Πλατεία Κλαυθμώνος, σε χώρο συνολικού εμβαδού 144 τ.μ, κατάλληλα εξοπλισμένο και  συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό πανελλαδικό δίκτυο της Αστυνομίας  Police on Line, δηλαδή παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν την αυθημερόν  εξυπηρέτηση των επισκεπτών.  Υπάγεται ως δομή στην Τουριστική Αστυνομία.

• Το Γραφείο Θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, σε δύο βάρδιες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο λειτουργίας 07.30-22.00 καθημερινά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232, εκ των οποίων το δεύτερο λειτουργεί και ως φαξ. 

• Είναι στελεχωμένο με Αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας αλλά και από την Υπηρεσία Ασφάλειας Αττικής κατάλληλα εκπαιδευμένους και παρέχει (προς το παρόν) δυνατότητα επικοινωνίας στις εξής γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Ισπανική. 

• Καινοτομία του Γραφείου αποτελεί η διαχείριση περιστατικών και προβλημάτων  που αναφέρονται από επισκέπτες  από  απλές απώλειες εγγράφων ή κλοπών αντικειμένων έως και την έκδοση των προβλεπόμενων από τον Νόμο πιστοποιητικών προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις  τους και να μην ταλαιπωρούνται . 

• Στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών- τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Οι εκδόσεις της City Contact για τους τουρίστες

****Στο χώρο τοποθετήθηκε InfoStand της εταιρείας City Contact από όπου θα διανέμονται δωρεάν σε όσους επισκέπτονται το χώρο οι εκδόσεις:

Athens Guide

Athens Map 

Athens by Metro & Tram Map

Chinese Athens Map

Russian Athens Map

Athens Nightlife 

Athens Gastronomy Map,

καθώς επίσης και άλλα έντυπα ενδιαφέροντος για τους τουρίστες.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός