Ο τουρισμός της Αθήνας: Τα συμπεράσματα της πρώτης 3μηνιαίας έκθεσης από ΙΝΣΕΤΕ - GBR Consulting για λογαριασμό του Δήμου

08-06-22 | ΣΕΤΕ

Οι πολιτιστικοί πόροι της Αθήνας και της Αττικής παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τουριστικά αναξιοποίητοι, με εξαίρεση την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης που προσελκύουν πολύ περισσότερους από τους μισούς επισκέπτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, εξάλλου, που εν πολλοίς είναι άγνωστα στους αλλοδαπούς επισκέπτες της Αθήνας, προσφέρουν σημαντικά περιθώρια αξιοποίησης για τη δημιουργία ενός σύνθετου και μοναδικού προϊόντος city break.

Αυτά είναι δύο μόνο από τα συμπεράσματα της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης για τον τουρισμό της Αθήνας, που θα εκπονεί το ΙΝΣΕΤΕ σε συνεργασία με την GBR Consulting για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων.

Όπως αναφέρεται, οι ραγδαίες και συνεχείς εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν μεταβάλει σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά των ταξιδιωτικών αγορών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα διεθνή ταξίδια.  Ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να διευκολύνει την ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αθήνα και να υποστηρίξει την προσαρμογή των τουριστικών επιχειρήσεων και των φορέων στις νέες συνθήκες ανέθεσε στο ΙΝΣΕΤΕ τη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με την GBR Consulting, σχεδιάστηκε η εκπόνηση  τεσσάρων (4) τριμηνιαίων εκθέσεων για τον τουρισμό της Αθήνας που περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:

Σύμφωνα με την ανάλυση τα κύρια σημεία έχουν ως εξής:

Μεγέθη Τουρισμού

Προφίλ & Ικανοποίηση των Επισκεπτών

Δείτε αναλυτικά την πρώτη τριμηνιαία έκθεση

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο