Ι. Ρέτσος: Ο τουρισμός στήριξε την Ελλάδα στην 8ετία της κρίσης με 100 δισ.ευρώ

31-05-18 | ΣΕΤΕ

Τα 100 δισ.ευρώ αγγίζουν οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις που εισέρρευσαν συνολικά στη χώρα κατά την 8ετία της κρίσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος, κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση του Συνδέσμου ενώπιον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

"Μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα της κρίσης χωρίς αυτή την οικονομική ανάσα;", αναρωτήθηκε ο κ.Ρέτσος.  "Χωρίς τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που διατηρήθηκαν ή δημιουργήθηκαν;

Τους φόρους και τις εισφορές που πληρώθηκαν; Τη ρευστότητα που διοχετεύθηκε στην αγορά; Τις νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν; Τη στήριξη που προσφέρθηκε στις τοπικές κοινωνίες;

Νομίζω κανείς μας δεν μπορεί ή δεν θέλει να φανταστεί τι θα γινόταν αν ο τουρισμός είχε μπει και αυτός στη δίνη της κρίσης", σχολίασε ο κ.Ρέτσος. 

Ο τουρισμός, επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Ρέτσος, είναι το ισχυρό πλεονέκτημα που έχει η πατρίδα μας, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, όταν τον προσεχή Αύγουστο λήξει το πρόγραμμα στήριξης και αλλάξουμε επιτέλους κεφάλαιο. Αυτό όμως το πλεονέκτημα, είπε, χρειάζεται ενίσχυση και περαιτέρω εξέλιξη. Χρειάζεται περισσότερος και ουσιαστικότερος διάλογος, μεγαλύτερη και ενεργητικότερη συμμετοχή μας στην χάραξη του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας και φυσικά ένα πλαίσιο αρχών που θα διέπει μια σύγχρονη εθνική τουριστική πολιτική.

12 βήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Ένα τέτοιο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό θα πρέπει να  περιλαμβάνει 12 συγκεκριμένα βήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, που είναι:

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν σαφείς και καταγεγραμμένες θέσεις του ΣΕΤΕ και σύντομα, στο προσεχές διάστημα, θα ξεκινήσουμε μια συστηματική ενημέρωση για τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα, κατέληξε ο κ.Ρέτσος, αναφέροντας ότι πολλά από αυτά επικαιροποιούνται όταν χρειάζεται και φυσικά εμπλουτίζονται με όσα θέματα ανακύπτουν, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν την οικονομία διαμοιρασμού και το airbnb. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες