Τουρισμός: Θετικές προοπτικές από το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον

21-12-17 | ΣΕΤΕ

Ευνοϊκό περιβάλλον και για τον τουρισμό διαμορφώνουν οι θετικές εκτιμήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ για αύξηση του ΑΕΠ παγκοσμίως, αλλά και στις κύριες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς και η βελτίωση των επιχειρηματικών και καταναλωτικών προσδοκιών, όπως επισημαίνει σε ανάλυση του Sete Intelligence στο 4ο τεύχος της περιοδικής μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός – Εξελίξεις και Προοπτικές», η οποία εστιάζει στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και στο οικονομικό περιβάλλον των αγορών του ελληνικού τουρισμού – αλλά και πολλών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Οι βελτιωμένες εκτιμήσεις και προσδοκίες αποδίδονται, όπως τονίζεται, στον διαφαινόμενο σημαντικό περιορισμό των κινδύνων κάποιας κρίσης στην επόμενη 5ετία. Παρ’ όλ’αυτά εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές μακροοικονομικές ανισορροπίες μεταξύ χωρών με μεγάλα πλεονάσματα από την μια πλευρά και μεγάλα ελλείμματα από την άλλη, καθώς και εντός του χρηματοπιστω-τικού συστήματος.

Σύμφωνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το Παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί το 2018 κατά 3,7% (έναντι 3,6% το 2017), των ΗΠΑ κατά 2,5% (2,3%), της ΕΕ-28 κατά 2,1% (2,3%) και της Κίνας κατά 6,5% (6,8%).

Θετική προοπτική εμφανίζουν και οι κυριότερες Ευρωπαϊκές αγορές μας, με θετική μεταβολή του ΑΕΠ για το 2018: Γερμανία +2,1%, Γαλλία +1,7%, Ιταλία +1,5%, Βρετανία +1,3%. Σημαντική θετική μεταβολή του ΑΕΠ αναμένεται να έχουν οι γειτονικές Βουλγαρία με +3,8% και Τουρκία με +4,0% που αποτελούν πολύ σημαντικές αγορές για τις βόρειες Περιφέρειες της χώρας.

Όλη η ανάλυση εδώ 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων