Ι.Ρέτσος: Η ασφάλεια μπορεί να πείσει τις εταιρείες κρουαζιέρας να επιστρέψουν

24-05-17 | ΣΕΤΕ

Η Ελλάδα στη συνείδηση των τουριστών είναι ασφαλής προορισμός, όπως έχουν δείξει διαδικτυακές έρευνες του ΣΕΤΕ. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να πείσουμε τις εταιρείες κρουαζιέρας να  επιστρέψουν τα δρομολόγιά τους στις θάλασσές μας, τόνισε σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο 4th Posidonia Sea Tourism Forum.

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Ρέτσος:

"Πράγματι τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κάνει στροφή και έχουν επιλέξει να απομακρυνθούν από την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα από τις περιοχές οι οποίες θεωρούνται μη ασφαλείς. Δυστυχώς, η στροφή αυτή, έχει επηρεάσει και την Ελλάδα.

Όμως, εδώ ακριβώς κρύβεται η μεγάλη ευκαιρία.  Όλες οι διαδικτυακές έρευνες που έχει υλοποιήσει ο ΣΕΤΕ τα τελευταία δύο χρόνια, βγάζουν ως ξεκάθαρο συμπέρασμα, στην συνείδηση των επισκεπτών της χώρας, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ώστε να πείσουμε τις εταιρείες να επιστρέψουν τα δρομολόγιά τους στις θάλασσές μας, να επανατοποθετηθούμε στην παγκόσμια αγορά, και να κερδίσουμε έτσι μεγαλύτερο μερίδιο.

Για να δώσω τροφή στο εξαιρετικό πάνελ που ακολουθεί, προφανώς, είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν ενέργειες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών, των προσφερόμενων υπηρεσιών, της δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, της έμπρακτης συνεργασίας μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αλλά ακόμα και προς την κατεύθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, έστω και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, στις σημερινές συνθήκες.

Επίσης, η ανάπτυξη του home-porting, η σωστή διαχείριση των ελλιμενισμών κρουαζιερόπλοιων και των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας, από πλευράς προορισμών και το στοχευμένο marketing στις αγορές στόχους, πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες.

Θα πρέπει τέλος να ερωτηθούμε γενικότερα, τι κάνουν οι προορισμοί για να υποδεχθούν τους επιβάτες της κρουαζιέρας; Είναι έτοιμοι να τους υποδεχτούν; Έχουν φροντίσει ώστε ο κάθε προορισμός να αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα; Υπάρχει σήμανση, καθαριότητα, βασικές υποδομές υποστήριξης; Γίνεται ομαλά η διακίνηση των επιβατών; Είναι ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι; Αναδεικνύονται τα τοπικά ήθη και έθιμα, τα τοπικά προϊόντα;"      

Ο κ.Ρέτσος επισήμανε επίσης τη σημασία της οριστικής ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ως βασική προϋπόθεση για να πάει καλά η ελληνική οικονομία και φυσικά μαζί της και ο τουρισμός. "Το μόνο που δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή, είναι το 2017 να είναι έτος αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας. Η γενικότερη διεθνής αστάθεια θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς σε όλες μας τις κινήσεις. Η Ελλάδα έχει όλους τους λόγους για να αποτελέσει σημείο σταθερότητας. Το τουριστικό προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε όλες τις διεθνείς ή τις εσωτερικές αναταράξεις. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια επιστροφή στην κανονικότητα. Χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς νέα μέτρα που επιβαρύνουν το τουριστικό πακέτο, με περισσότερη αρωγή από την πολιτεία όπου χρειάζεται και φυσικά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

     

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google